Sportstjärnan fick lämna ”Masked singer”

Ledtrådarna, låtarna och panelens gissningar – här är allt om tredje avsnittet av TV4:s nya tv-show

Jokern tvingades lämna ”Masked singer”.

Panelen gissade på alla från Sara Lumholdt och Jessica Folcker till Alice Bah Kuhnke och Petra Tungården.

Här är ledtrådarna, alla gissningar – och vem som faktiskt gömde sig under masken.

Panelen i ”Masked singer” bestående av Felix Herngren, Nour El-Refai, Måns Zelmerlöw och Pernilla Wahlgren. Längst bak programledaren David Hellenius.
Panelen i ”Masked singer” bestående av Felix Herngren, Nour El-Refai, Måns Zelmerlöw och Pernilla Wahlgren. Längst bak programledaren David Hellenius.

Godisautomaten, Enhörningen, Sjöbjörnen, Jokern och Monstret var tillbaka i fredagens ”Masked singer” och kändispanelens Felix Herngren, Nour El-Refai, Måns Zelmerlöw och Pernilla Wahlgren gissade vilt på vilka som kunde gömma sig bakom maskerna.

Till slut blev det Jokern som röstades ur tävlingen:

– Jag hade aldrig gjort det här utan masken, sa personen i programmet efter att ha tagit av sig sin mask.

Varning för spoilers om du fortsätter läsa, för här är ledtrådarna, panelens gissningar – och vem som faktiskt gömde sig under Jokerns mask.


Sjöbjörnen
Sjöbjörnen

Sjöbjörnen

 • Låt: Tori Kellys ”Don’t you worry ’bout a thing”
 • Möjliga ledtrådar: Styrka: Taktisk. Svaghet: Nervig. En bok med siffrorna 191 och 34. Ett dragspel. En metronom. En spindel. Potatisar.
  David Hellenius: Sjöbjörnen är en före detta löparstjärna som har rest ut över haven med nya länder i sikte.
  – Jag var så nervös innan jag gick upp på scenen. Men tack vare min dräkt vågade jag äntligen sjunga ut. Nu vill jag bara sjunga mer. Jag växte upp på samma plats som den mest musikaliska 56:an. Och han spelade faktiskt samma instrument som min mamma. Själv gick jag i pappas fotspår. Jag håller på Bollnäs i bandy och Leksand i hockey men det borde jag inte göra. Min fru har tävlat för Sverige på internationell nivå och hon är min största supporter. Polis var mitt drömyrke, men inte den hårda typen. Utan mer en sån som talade folk till rätta och jag blev också något av en snäll pirat. Men mina ord är inte lag. Själv är jag rätt nervig, men jag vill gärna skänka andra trygghet. Jag har dessutom samarbetat med en av Sveriges mest kända poliser. Ni behöver inte oroa er för mig. Det räcker att jag gör det.
 • Panelens gissningar
  Felix Herngren: Jag tänkte på låten ”Worrying kind” så tänkte jag, är det Ola Salo. Han är ju född i Avesta och skulle kunna heja på dalmaslag, men är uppväxt i Småland så han borde inte heja på Leksand.
  Nour El Refai: Jag försöker lägga ihop lite ledtrådar, det är det här med löpare, jag tror att det är en väldigt rolig person. Du sa att du imiterar, jag tror att det är Björn Gustafsson.
  Måns Zelmerlöw: Samarbete med Sveriges bästa polis, det måste vara Martin Melin, så jag går på att det här är Daniel Nannskog.
  Pernilla Wahlgren: Det här är en man med pondus, nån lite äldre. Ska vi gå på björntemat skulle det kunna vara Björn Borg, men han är inte så här cool.
 • En sista ledtråd: En våg.
 • Fler panelgissningar
  Felix Herngren: Kan det vara Thomas Bodström, han är advokat och ska väga för och emot.
  Måns Zelmerlöw: Jag tror att det är Lance Hedman.
  Pernilla Wahlgren: Jag gissar äldre, Magnus Hedman.

Monstret
Monstret

Monstret

 • Låt: Billie Eilish ”bad guy”
 • Möjliga ledtrådar: Styrka: Vinnarskalle. Svaghet: Svårt att hantera press. Såpbubblor. Bananer. Tv-programmet ”Tur i kärlek”.
  – Jag har länge känt att jag inte får göra det jag vill på grund av den jag är. Men nu när jag får gömma mig bakom en mask har jag äntligen chansen att ta ut svängarna och utmana mig själv. Jag är inte bara ett monster. Jag är också en typisk oxe. Jag är en tjurig jäkel. Det var jag redan som barn, men jag är också lite för snäll för mitt eget bästa. Det här med tv är inget nytt för mig. Jag gjorde min tv-debut redan som 15-åring. Jag har jobbat som programledare utomlands. Jag har inte alltid haft tur i kärlek själv, men jag är något av en äktenskapsförmedlare, jag har varit med och fört massor med människor samman. Livet har inte alltid varit en dans på rosor. Det är tur jag har humor. Och jag har ofta skojat om mig själv. Innan nån annan hinner göra det. Min stora dröm är att göra en riktig monstershow om mitt eget liv. Sen kan jag lägga av.
 • Panelens gissningar
  Pernilla Wahlgren: Nu plötsligt ändrades rösten, nu tyckte jag att det lät som Siw Malmkvist igen. Men samtidigt otroligt svårt. Jag tog några enkla ledtrådar, men jag tror att det är för enkelt, med bananerna och att livet inte varit en dans på rosor. Nån som dansat mycket, Sean Banan.
  Felix Herngren: Nu tänker jag programledare utomlands. Kan det vara Markoolio? Men så kände jag är det Dregen? Det var riktigt lökig sång.
  Måns Zelmerlöw: Jag var helt säker på att det var en kille, men nu lät det mer som en tjej. Det skulle kunna vara en politiker, det var lite väsig röst. Är det Mona Sahlin som står där?
  Nour El Refai: Jag tänker att du är vigselförrättare. Jag tror att du är Rossana Dinamarca.
 • En sista ledtråd: En tyrolerhatt.

Enhörningen
Enhörningen

Enhörningen

 • Låt: Taylor Swifts ”Shake it off”
 • Möjliga ledtrådar: Styrka: Färgstark. Svaghet: Gränslös. Kaniner. Tebjudning. Hammare. Gummianka. Staffli. Armbandsklocka i papp.
  – Det var helt overkligt att vara en enhörning, men också skitkul. Jag är van att stå på scen. Men det här var första gången jag verkligen njöt och det var för att jag inte behövde visa mig. På landet där jag växte upp hade folk ett horn i pannan till mig. Först var jag för liten, sen var jag för mycket. Jag hamnade i storstaden och det drog in mig i en livsstil jag inte var van vid. Det var alltid massa partaj även när jag inte jobbade. Men även min saga fick ett lyckligt slut. När det kom en drömprins i precis rätt tid. Och nu är jag verkligen skitlycklig. Jag har lyckats skaka av mig mitt förflutna.
 • Panelens gissningar
  Nour El Refai: Hon sjunger sjukt bra, det måste vara en känd sångerska. Så jag håller fast vid Miss Li.
  Måns Zelmerlöw: Du gillar inte att visa dig så mycket nu för tiden, men du har säkert gillat att visa dig när du festade lite för mycket. Så då tänker jag på nån som kommer från Höganäs, kan det vara Carolina Gynning.
  Pernilla Wahlgren: Energin är ju Linda Bengtzing.
  Felix Herngren: Vad har vi för röjiga sångerskor som är duktiga? Caroline af Ugglas, men hon har för raspig röst. Då kom jag på en person som har varit i en svensk popgrupp och sen träffat en drömprins, det är ju Charlotte Perrelli. Hon var ju med i Wisex.
 • En sista ledtråd: En hästsko.
 • Fler panelgissningar
  Måns Zelmerlöw: Jag tänker genast Malin Baryard.

Godisautomaten
Godisautomaten

Godisautomaten

 • Låt: Sam Smiths ”Stay with me”
 • Möjliga ledtrådar: Styrka: Flexibel. Svaghet: Ombytlig. En lapp med orden: ”Här bor godisautomaten, stör gärna”. Dragspel. Trumpet.
  – Det är helt surrealistiskt att showa utan att nån vet vem jag är. Jag trodde att panelen skulle höra att det var jag. Men jag tror att jag lyckades överlista dem. Och det var väl tur för jag har mycket mer att ge och fler sidor jag vill visa. En del av mig kommer alltid finnas i Västmanland. Jag var ett barn som ville höras, så mycket att mina föräldrar tyckte att jag var en tapet av ljud. Jag var helt uppåt väggarna ibland. Jag tänkte bli lärare och började plugga. Men fattade snabbt att jag skulle syssla med nåt annat, som inte krävde utbildning. Tack vare en musiktävling fick jag mitt stora genombrott. När jag fattade att jag verkligen hade lyckats, det var när jag såg mig själv på matbordet. Det var en riktig känslostorm. En snarare en känslobris.
 • Panelens gissningar
  Måns Zelmerlöw: Jag tänker ”Idol” där jag slog igenom. Sebastian Karlsson var ju lång och gänglig och en av de bästa sångarna, han kom tvåa mitt år. Jag kom femma. Inte bitter alls.
  Nour El Refai: När jag ser kroppen här kom ett namn till mig, du är en sångare, jag tycker också att du är spexig. Jag tänker att du slog igenom väldigt ung, jag tror inte att det var ”Idol”, jag tror att det var Melodifestivalen och att det är Daniel Norberg som slog igenom när han gjorde spexiga låtar.
  Pernilla Wahlgren: Nu kan inte jag så många långa smala lite rangliga i kroppen bra sångare, min gissning är Robin Bengtsson.
  Felix Herngren: Lång och smal och sjunger väldigt bra, varit med länge, skrivit över hundra låtar, då tänker jag kan det vara Christer Lindarw. Sen tänkte jag Ola Salo ett tag också.
 • En sista ledtråd: Ett läppstift.

Jokern
Jokern

Jokern

 • Låt: Lady Gagas ”Born this way”
 • Möjliga ledtrådar: Styrka: Målinriktad. Svaghet: Utmanande. Spader ess. Korthus. Krocketklubba. Falafel. Baguette. Rebecca Stella. Kalle Moraeus.
  – Det var en positiv nervositet innan jag gick upp på scen. Jag går igång på att göra saker utanför min comfort zone. Men det jag älskar mest är att tävla. Nu är det fullt fokus på nästa sång. Trots mitt riktiga namn, har jag aldrig behövt försvara mig. I min karriär har jag haft riktiga toppjobb. För mig har det handlat om nätverkande och teamwork. Men nu är allt ljus på mig. Den här jokern ska visa vem som är esset i den här leken. Man hör det inte på dialekten, men jag föddes i Stockholm, året med rövardottern och änglaspelat. Min karriär har tagit mig söderut, både till en internationell polisstad och till en stad där polissaga började. Precis som i den här tävlingen har jag inte alltid kunnat visa vem jag verkligen är. Men jag har lärt mig att stå upp för mig själv och gå min egen väg.
 • Panelens gissningar
  Felix Herngren: Jag fastnade på det här med leksakerna i filmen och lite barnsligt. Då tänkte jag Dotter. Men sen såg jag i filmen, 1984, den här gamla Macintosh-reklamfilmen, en person som är född 1984 är Sara Lumholdt från A teens.
  Nour El Refai: Annika Lantz kan det vara.
  Pernilla Wahlgren: Jag tänker att det här är en kaxig brud, mycket kort, det finns en tjej som har tävlat i poker och hon sjunger bra, jag gissar på Jessica Folcker.
  Måns Zelmerlöw: En annan polissaga är ju ”Bron”, kan det vara Sofia Helin. Hon slog igenom i ”Masjävlar” och Kalle Moraeus är en masjävel. Dessutom växte hon upp i Linköping och det var lite östgötska.
 • En sista ledtråd: Kvinnosymbolen.

Hen gömde sig under Jokerns mask

Studiopublikens och panelens omröstning placerade Jokern i botten och panelmedlemmarna fick chansen att lämna sina sista skarpa gissningar innan masken lyftes av. Felix Herngren kunde inte släppa sin Ola Salo-gissning och Nour El Refai stod fast vid Annika Lantz. Men Måns Zelmerlöw kastade plötsligt in en gissning på Alice Bah Kuhnke och Pernilla Wahlgren drog till med Petra Tungården.

Helt fel visade det sig.

Fotbollsstjärnan Lotta Schelin dolde sig under Jokerns mask i ”Masked singer”.
Fotbollsstjärnan Lotta Schelin dolde sig under Jokerns mask i ”Masked singer”.

För under masken dolde sig fotbollsstjärnan Lotta Schelin, 37.

– Det är så stört att jag fortfarande är i chock. Att jag har gjort det här och hemlighetsmakeriet. Det har varit jäkligt kul. Nånstans, jag hade aldrig gjort det här utan masken. Det kanske ni förstår. Det har varit förutsättningen ändå, säger hon i programmet efter att ha tagit av sig masken.

Ledtrådarna förklarade:

 • Lotta var känd som landslagets skämtare, så hon har agerat joker förut.
 • Kvinnosymbolen står för Lottas engagemang för tjejers rättigheter, så som att få spela fotboll på samma villkor.
 • Lottas bok heter ”I huvudet på Lotta Schelin” därav tidningsrubriken ”I skallen på jokern”.
 • Rebecca Stella var en ledtråd till Lottas fru som också heter Rebecca.
 • Kalle Moraeus en symbol för Lottas och Rebeccas son som heter Kalle.
 • baguetten symboliserade Frankrike där Lotta spelat i Lyon.
 • Falafeln för Malmö där Lotta avslutade sin karriär i Rosengård.
 • Bra på att nätverka: Som landslagets främsta målskytt genom tiderna är hon van att sätta bollen i nät.
 • Spelkortet nummer 8 står för tröjnumret och hon gjorde också 88 mål i landslaget.
 • Att hon trots sitt riktiga namn aldrig behövt försvara sig syftar på försvarsorganisationen Lotta-kåren.
”Jag hade aldrig gjort det här utan masken”. Lotta Schelin fick lämna ”Masked singer”
”Jag hade aldrig gjort det här utan masken”. Lotta Schelin fick lämna ”Masked singer”
Fastnålat inlägg
9 april 2021 kl 21.32Moa Malmqvist
DELA

Tack för ikväll! Många bra gissningar här!

Vi ses nästa vecka och då tävlar Draken, Korpen, Roboten, Isvargen och Voodoodockan!!

Trevlig helg!!

Skriv inlägg
 • Enhörning - Lina Hedlund

  Frida
 • Sjöbjörnen - Anders Bagge

  Cornelia
 • Monstret är Kicki Danielsson tror jag

  Anna
 • Va duktig Lotta var ju!!

  Alma

Jackpott – 18 miljoner på Stryktipset: Analys och följ expertens system här
Publisert:

LÄS VIDARE