Bollywoodstjärnan Rhea Chakraborty gripen

Misstänks för inblandning i pojkvännens självmord

Rhea Chakraborty.
Rhea Chakraborty.

Bollywoodstjärnan Sushant Singh Rajput troddes ha begått självmord.

Nu har hans flickvän gripits misstänkt för inblandning i hans död.

”Gud är med oss”, twittrar Rajputs syster.

Den 14 juni i år hittades skådespelaren Sushant Singh Rajput död i sin lägenhet i Bombay. Polisen misstänkte att den 34-årige Bollywoodstjärnan tagit sitt liv och media rapporterade om att han haft problem med sin mentala hälsa. Nu har hans flickvän, skådespelerskan Rhea Chakraborty, 28, gripits – i en drogutredning som har att göra med Rajputs död, skriver indiska The Tribune.

Chakrabortys bror Showit och Rajputs tidigare personalchef Samuel Miranda greps i samma drogutredning, skriver BBC.

De tre gripna anklagas enligt BBC för att ha finansierat Rajputs påstådda cannabisrökande. Den indiska narkotikapolismyndigheten Narcotics Control Bureau (NCB) bad rätten att hålla kvar Chakraborty, som beskrevs som del i ett ”aktivt drogsyndikat”.

Sushant Singh Rajput.
Sushant Singh Rajput.

”Levde lyxliv”

Stjärnparet hade började dejta förra sommaren och flyttat ihop i december förra året. Sedan Rajputs död har hans familj anklagat Chakraborty för att ha hjälpt till med hans självmord och försökt sno åt sig av hans pengar.

Flickvännen har fortfarande inte kommenterat gripandet men har tidigare nekat till anklagelserna. Bland annat i en intervju med India Today i augusti där hon sa att Rajput ”levt ett lyxliv”.

– Han reste med privatjet, det var hans livsval, sa hon.

Enligt BBC hade hon ”hamnat i centrum av en elak hatkampanj ledd av några av Indiens mest välkända journalistprofiler och troll på sociala medier”. Tv-programledare kallade henne för en ”manipulativ” kvinna som utförde ”svart magi” och ”drev Sushant till självmord”.

Ex-flickvännen: ”Rättvisa”

Chakraborty lade samtidigt upp en video på paparazzifotografer utanför sitt hem på Instagram och sa att hon gärna samarbetade med polisen och de ”olika utredningsmyndigheterna” men att hon och hennes familj behövde hjälp att lämna sina hem. I ett annat inlägg visade hon upp våldtäktshot som hon fått.

”Jag kallades golddigger, jag var tyst. Jag kallades mördare, jag var tyst. Jag kallades slampa, jag var tyst,” skrev Chakraborty som bad om hjälp från datasäkerhetspolisen.

Rajputs syster, Shweta Singh Kirti, uttryckte sin glädje över Chakrabortys gripande på Twitter.

”Gud är med oss”, skrev hon.

Rajputs ex-flickvän, skådespelerskan Ankita Iokhande, twittrade ordet ”RÄTTVISA”.

”Ingenting händer bara av slumpen. Du skapar ditt eget öde genom dina handlingar. Det är karma,” skrev hon.

Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN