Erik Haag: Som kungen och Silvia

Om att göra sin sjunde tv-serie tillsammans med sambon Lotta Lundgren

Erik Haag och Lotta Lundgren lämnade SVT – men inte varandra.

Nya ”Återskaparna” på TV4 blir samboparets sjunde tv-serie tillsammans.

– Det finns många fördelar med att jobba ihop, säger Erik Haag.

I TV4:s nya serie ”Återskaparna” tar Erik Haag, 53, och Lotta Lundgren, 49, gamla, trasiga men kära ägodelar och parar ihop dem med några av Sveriges främsta hantverkare för att försöka restaurera och återställa dem.

– Det kan vara ett instrument som man aldrig hört spelas för att nån har använt det som pulka, men så har dragspelet varit med om både första världskriget, ryska revolutionen och andra världskriget innan det kom till Sverige, säger Erik Haag under TV4:s höstpresentation.

Jämför sig med kungen och Silvia

Programserien kommer att ha premiär efter årsskiftet och blir duons första för den nya kanalen. I somras avslöjades att de lämnade SVT efter att ha lett totalt sex olika programserier tillsammans, inklusive ”Landet brunsås”, ”Historieätarna”, ”Tusen år till julafton” och ”Bandet och jag”.

Erik Haag och Lotta Lundgren under TV4:s höstpresentation 2020
Erik Haag och Lotta Lundgren under TV4:s höstpresentation 2020

Hur funkar det för er att både leva och jobba ihop, går ni in i olika roller när ni är på jobbet jämfört med hemma?

– Olika roller? Njaa, det är ganska likt, säger Lotta Lundgren.

– Jag tycker att det finns många fördelar med att jobba ihop. Som kungen och Silvia. Det finns många par som jobbar ihop. En grej som man slipper är att man kommer hem från jobbet helt uppfylld av sitt jobb. Då hatar den andra ens jobb för att den känner sig utestängd. Vi kan mer säga: ”Kommer du ihåg idag när vi blev intervjuade av Aftonbladet, vad roligt det var”, säger Erik Haag.

Andra par kanske mer har så att de pratar om vad man har gjort på jobbet när man kommer hem, men det vet ni ju redan om?

– Ja, precis, säger Erik Haag.

”Kändes jättelyxigt”

Men det är inte så att samtalsämnena tar slut?

– Nej, då kan vi bara fortsätta prata om vad vi gjorde på jobbet om vi känner för det. Det kan ju finnas nåt annat vi vill prata om också, säger Lotta Lundgren med ett skratt.

Just serien ”Återskaparna” var en av anledningarna till att Lotta Lundgren och Erik Haag valde att gå till TV4.

– Vi hade börjat prata med TV4 och sen när de frågade om vi vill göra ”Återskaparna” så gick det väldigt fort. TV4 hade den här idén och frågade oss och vi tyckte att det kändes jättelyxigt och att det var en väldigt bra idé, säger Erik Haag.

”Återskaparna” kommer att ha premiär på TV4 efter årsskiftet.

Publisert:

LÄS VIDARE