”Så mycket bättre”-deltagarna om TV4:s stenhårda regler

”Instängda på våra rum”

Thomas Stenström, Daniel Adams-Ray, Moonica Mac, Meilssa Horn, Maxida Märak och Andreas Mattsson på plats inför inspelningen av TV4-programmet ”Så mycket bättre” på pensionatet Grå Gåsen på Gotland.
Thomas Stenström, Daniel Adams-Ray, Moonica Mac, Meilssa Horn, Maxida Märak och Andreas Mattsson på plats inför inspelningen av TV4-programmet ”Så mycket bättre” på pensionatet Grå Gåsen på Gotland.

Årets deltagare i ”Så mycket bättre” tvingas följa strikta regler under inspelningarna.

Innan det dagliga corona-testet är gjort får ingen lämna sitt rum.

– Det gäller alla som är här, säger artisten Thomas Stenström.

Inspelningarna av årets ”Så mycket bättre” är i full gång. Som vanligt spelas allt in på pensionatet Grå Gåsen på Gotland.

Något som inte är som vanligt är de regler deltagarna måste förhålla sig till på grund av coronapandemin. Artisten Thomas Stenström, 33, berättar att de blir testade varje dag innan inspelningarna drar igång.

– De testar oss varje morgon, de kommer in när vi sover, väcker oss, testar oss. Sedan får vi vara instängda på våra rum, sedan får vi ett sms om att vi är friska och då får alla komma ut. Och det gäller alla som är här.

Thomas Stenström.
Thomas Stenström.

Thomas Stenström: ”Jag kramar på”

Stenström säger att han känner sig säkrare under inspelningarna av ”Så mycket bättre” än vad han gjort på länge.

– Det är mycket läskigare att vara på Ica där jag brukar vara, eller på krogen i Sthlm. Det har de verkligen gjort superbra, säger Stenström.

På frågan hur nära artisterna får vara varandra och om de till exempel får krama varandra säger Stenström att det är sunt förnuft som gäller.

– Vill man inte kramas så kramas man inte, men jag tar ju den risken att kramas om jag vet att den två minuter tidigare har blivit testad. Det är nog upp till mig, jag kramar på här, säger han.

Maxida Märak.
Maxida Märak.

Maxida Märak om ”Så mycket bättre”

Även Maxida Märak, 32, berättar att deltagarna tvingas följa vissa regler under inspelningarna.

– Det är väldigt strikta regler när det gäller coronan och alla testas tidigt på morgonen innan man möter någon annan, så det finns inga kryphål. Så att allting är väldigt säkert, säger Märak.

TV4 bekräftar

Från produktionens håll bekräftar man deltagarnas berättelser om att coronatester tas varje dag.

– Vi har vidtagit en rad åtgärder för att säkerställa en smittfri produktion på Gotland. Bland annat obligatoriska dagliga tester för samtliga deltagare och personal, säger exekutiv producent Martin Nygren.

Övriga artister som medverkar i årets säsong av ”Så mycket bättre” är Peter JöbackCasper JanebrinkCherrieAndreas MattssonViktor och Gustaf NorénMelissa HornMarie Nilsson LindDaniel Adams-RayMoonica Mac, Jan ”Harpo” Svensson och Siw Malmkvist.

Thomas Stenström.
Thomas Stenström.

Rockbjörnen
Publisert:

LÄS VIDARE