Matias Varela

Svenska ”Narcos”-stjärnan: Därför fick familjen stanna hemma

Berättar om hur han saknade familjen: ”Det var jättejobbigt stundtals”

Av: 

Patrik Jäverbo

NÖJE

Under lördagen besökte svenska stjärnan Matias Varela Nyhetsmorgons studio i TV4 för att prata om populära serien, men han tog även upp det jobbiga, nämligen att vara borta från familjen under inspelningen.

– Det var jättejobbigt stundtals, säger han i programmet.

Nya säsongen av ”Narcos” gör storsuccé och hyllas av kritiker och tittare, och en som fått mycket positiva tillrop för sin insats är svenska Matias Varela. Men även om tiden med inspelningen var kul fanns det också mer jobbiga element, som att att vara ifrån familjen i åtta månader.

– Det var jättejobbigt stundtals, det är klart att de var en avvägning, om de skulle följa med till Colombia eller inte, säger han.

Serien spelades mestadels in utomhus på plats, vilket även krävde en del resor, ibland till farliga områden där de tvingades ha beväpnad militär för att skydda dem.

”Inte mycket familjettid att prata om”

– Vi filmade inte bara i Bogota utan även i områden som Valle del Cacua och Cali, områden som är ganska komplicerade där infrastrukturen och trygghetsnivån är lägre.

Säkerheten var en faktor till att familjen fick vara hemma, en annan var tidsbristen och det pressade schemat. Dagarna var fulla med inspelning och kvällarna tillbringades med att studera nästa morgons manus.

– Det blir inte så mycket familjetid att prata om, så det hade blivit att Daniella och min son skulle sitta hemma och vänta på mig hela dagarna, när jag ska läsa på och sen försöka sova fem timmar för att sen vara borta nästa dag igen. Så vi gjorde avvägningen tillsammans att det är bättre att de lever sitt liv så får jag komma hem när jag är klar.

”Priset jag får betala”

Inspelningen i Colombia pågick i hela åtta månader, men stjärnan fick ändå en möjlighet att träffa sin familj under jul, då han var hemma fyra veckor.

– Det är priset jag får betala för det jag gör, ingenting i livet är gratis och jag är medveten om att jag är väldigt priviligerad. Som tur är finns det Skype Även om det inte är samma sak som att krama någon eller ligga bredvid sin son eller pussa sin fru eller flickvän godnatt.

ANNONS EXTERN LÄNK

Upptäck höstens nyheter från Carin Wester – handla hos Åhléns här

Åhléns

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Matias Varela

Narcos

Tv-serier

Nyhetsmorgon