Kallas skata – sen dumpas hon i ”Bonde söker fru”

avJakob Meijer

Publicerad:
Uppdaterad:

Hönsbonden Erik har pippi på fåglar.

I kvällens avsnitt av ”Bonde söker fru” jämför han sina brevskrivare med olika fågelarter.

Och det går inte riktigt hem hos alla.

– Jag köper inte hans förklaring, säger Cornelia om att bli kallad skata.

En av årets tv-bönder, Erik, 25, är en riktig fågelfantast. Det märks inte minst i onsdagens ”Bonde söker fru” där han ger sina brevskrivare i uppgift att bygga fågelholkar. Han provar även på att jämföra tjejerna med olika fåglar.

Strax innan det är dags för Erik att bestämma vilka tjejer som får följa med honom hem till gården får Cornelia, 25, veta att bonden jämfört henne med en skata. Hon reagerar direkt och förklarar i programmet att det är allt annat än en komplimang.

Erik hävdar i sin tur att det är något positivt.

1 av 4 | Foto: TV4
Cornelia fick lämna ”Bonde söker fru”.

När Nöjesbladet når Cornelia är hon fortfarande inte helt nöjd med komplimangen.

– Hans förklaring var ju att en skata är väldigt vacker. Det kändes som att det han i så fall gått på var utseende, och då hade väl jag misslyckats med att visa upp vem jag faktiskt var. För mig är skata något helt annat än en vacker fågel, säger hon till Nöjesbladet.

För Cornelia är en skata något som letar efter saker som glimmar.

– Sen kan jag inte så mycket om fåglar. Jag tycker inte om dem så jättemycket. Men jag tycker det var lite orättvist att få bli skata, säger hon.

För Nöjesbladet förklarar Erik hur han tänkte.

– Alltså, jag tycker inte det finns några dåliga fåglar. Självklart, alla fåglar har sina för- och nackdelar. Men en skata är ingen dålig fågel för mig. Den är praktfull, elegant och väldigt kommunikativ. Det var väl så jag tänkte när jag beskrev henne som det.

Avslöjar samtalet som tittarna inte fick se

För Cornelia blev det ingen inbjudan till Eriks gård. När kamerorna stängts av tog de ett snack. Och även då verkar det ha blivit en del missförstånd.

– Både jag och Erik insåg att vi var väldigt olika. Det sa han till mig också. Att jag var lite för liberal för hans smak. Jag fattar inte hur man kan vara för liberal. Men det får han stå för, hur han tänker, säger hon.

Men Erik har en annan syn på samtalet.

– Jag kan inte riktigt komma ihåg att jag ska ha använt det uttrycket och har jag gjort det så har det nog kommit med en bra mycket längre förklaring. Jag tror snarare att jag sa att mitt sätt att leva kan upplevas lite konservativt för henne, säger hönsbonden och fortsätter.

– Det är väl lite gammaldags det här med hur man håller ihop livet och såna grejer. Att man skapar sig ett liv ihop och däri hittar lite roller baserat på vad man tycker bäst om att göra. Och det har inget med könsroller att göra eller någonting med härkomst. Absolut inget sånt, där är  jag också liberal. Men vi gick nog isär lite åsiktsmässigt i mycket.

Det blev alltså ingen kärlek för Cornelia. Nu återstår det att se om Erik lyckas bättre. Och Cornelia har ett tips till bonden att ta med sig på vägen.

– Han ska kanske tänka igenom sina komplimanger lite mer, att de flesta tjejer faktiskt gillar när man går på personligheten och inte bara utseendet. Och kanske inte kalla någon för skata. Jag tror inte det är många tjejer som skulle uppskatta det.

”Bonde söker fru” sänds onsdagar klockan 20:00 på TV4.

Det här visste du inte om Linda Lindorff 00:24
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM