Biggest loser

Gunilla Perssons läkarbesked efter ingreppet: ”Bad till Gud”

Läkare förklarade via telefon att Hollywoodfrun inte uppvisade tecken på cancer

avMathilde Albinsson

Gunilla Persson tvingades till operation i ”Biggest loser VIP”.

Sedan började en nervös väntan.

– Jag var orolig att behöva gå igenom och försöka botas från cancer, säger hon till Nöjesbladet.

Gunilla Persson, 59, tvingades uppsöka akuten mitt under inspelningen av ”Biggest loser VIP” efter att ha drabbats av blödningar från underlivet. Det hela slutade med operation, en skrapning som genomfördes på Danderyds sjukhus.

Hon fick även ta cellprov. Därefter följde en orolig period för Gunilla Persson. Resultatet fick hon vänta på i två veckor.

– Man bad till Gud hela tiden att man ska vara frisk, att det inte skulle vara något farligt. Jag försökte inte älta och tro det värsta, men jag var orolig att behöva gå igenom och försöka botas från cancer. Väntan var det värsta. Det gjorde att jag inte deltog i allting och jag var totalt förbjuden att göra tävlingar, säger hon när Nöjesbladet når henne på telefon.

I måndagens avsnitt av ”Biggest loser VIP” tog hon så emot beskedet med stor vånda. En läkare förklarade via telefon att Hollywoodfrun inte uppvisade några tecken på cancer.

1 av 3 | Foto: TV4
Gunilla Persson.

”Jag bröt ihop”

– Jag tackar Gud att jag är frisk och inte hade cancer. Det var en otrolig lättnad. Jag bröt ihop och började gråta ju – av glädje.

Samtidigt lät läkaren meddela att de måste ändra hennes behandling, för att undvika att något liknande händer igen.

– Blödningen berodde på en feldosering av östrogen och progesteron som inträffade för flera år sedan. Livmodershinnan växte på grund av detta. Jag har gjort mig av med mina gamla hormonläkare, som jag aldrig mer kommer gå tillbaka till. Hon gissade bara dosering utan att göra ultraljud och det är ju fruktansvärt. Hade det här inte visats i tid, då hade det funnits en risk för cancer. Det här var kroppens, och Guds, sätt att visa att något höll på att hända.

Hennes nyvunna vänner på slottet tog emot beskedet med glädje.

Kalle Moraeus och Alexandra Louthander var de jag kom närmast och som stöttade mig mest i det här, säger hon och fortsätter:

”Det sårar ganska mycket”

– Men det här var ju mycket anledningen till att jag höll mig för mig själv. Alexandra Zazzi säger i programmet att jag var en ”outsider”, och det sårar ganska mycket, för jag är normalt sett någon som vill delta i samtalsämnen. Nu kunde jag inte.

Gunilla Persson har hittills i säsongen inte kunnat vara lika aktiv i gymmet som resten av deltagarna, dels på grund av sin skolios och dels på grund av operationen.

Kommer vi kunna se en mer aktiv Gunilla Persson framöver?

– Jag kan inte uttala mig om vad jag gör i framtiden, men jag kan säga såhär: Det är inte roligt att se folk som tränar eller tävlar hela tiden. Man vill ha ett annat perspektiv på livet, även i ett program som ”Biggest loser”.

I programmet hamnade lagkamraterna Pekka Lindmark och Kalle Moraeus under den förödande gula linjen, då laget i helhet inte lyckats tappa lika många kilon som motståndarlaget. I slutänden skickades Pekka hem.

”Biggest loser VIP” sänds måndagar klockan 21.00 på TV4 och TV4 Play.

ARTIKELN HANDLAR OM