Fan, Uggla – här är din revy

NÖJE

I kväll har showen premiär: Det får väl gå lite åt helsike

1 av 5 | Foto: Magnus Uggla tittar ut från damernas loge. Allt är lugnt inför nya showen.

KARLSHAMN. I tv-programmet ”Var fan är min revy?” letade Magnus Uggla rätt på sin ensemble.

Och i kväll tar han sig an rollen som revykung.

– Det ska inte vara så jäkla seriöst, så det får väl gå lite åt helsike, det gör inte så mycket, säger Magnus Uggla.

Sedan ett par dagar råder ”supervärme” i hela landet och Karlshamn i Blekinge är inget undantag. Solen steker den lummiga Bellevueparken som i sommar är skådeplats för Magnus Ugglas revy.

Det råder snudd på febril aktivitet på området. Det är revygängets femte dag på plats i Karlshamn och om bara någon timme ska första numret framföras i full kostym på den gamla folkparkens scen.

I logerna bakom scenen trängs skådespelarna och dansarna framför speglarna. Det läggs smink och testas peruker för fullt.

Sprit och frukt

Magnus Uggla kommer tillbaka från hotellet iförd solbrillorna som blivit hans signum. Han har varit och lagt upp veckans fredagsdrink på sin blogg.

– Det var Johan Wahlström (regissören) som blandade ihop den, en massa frukt och sju flaskor Smirnoff, men det funkar lika bra med lacknafta, säger han.

Längs väggarna i logen hänger scenkläderna och på hatthyllan ovanför speglarna trängs höga, svarta hattar med drösvis av skor

Per Andersson har precis fått på sig sin kostym och känner efter att lösmustaschen sitter ordentligt.

– Jag ser ut som någon ur Beastie Boys video ”Sabotage”, eller en 70-talsporrstjärna kanske, säger han.

Inte så stressad

Bandet sitter i rummet bredvid och spelar in lite bakgrundsljud på en dator när Magnus kommer in och tar en snabb titt på ljudkurvorna på skärmen.

– Nä, det där ser ju otight ut, lägg på lite autotuner vetja, skojar han.

Totalt är 35–40 personer på plats. Alla gör sitt yttersta för att hinna klart i tid till premiären, det är minst lika många som jobbar bakom scenen som de som faktiskt står på den.

”Grymt proffsig”

Ombytet till scenkläder går snabbt för Uggla, bara en Hawaii-skjorta som ska på. Med bara drygt en vecka till premiär är han inte lika stressad som han brukar vara inför en ny show.

– Det här ska vara en revy som man tar med en klackspark, det ska inte vara så jäkla seriöst, så det får väl gå lite åt helsike, det gör inte så mycket, säger han.

Regissören Johan Wahlström vankar av och an och röker ännu en cigarett.

– Han är grymt proffsig, Magnus, det är väldigt kul att jobba med honom, säger han.

Håller jämna steg

Första numret som går under arbetsnamnet ”Resebyrån” rullar igång. Efter några minuter med skämt om dolda avgifter på resor à la Ryanair övergår det till sång och dans i sann revyanda. Magnus Uggla kommer in och håller jämna steg med proffsen i de avancerade formationsdanserna.

Innan de kör igång igen kommer Magnus fram och säger:

– Det ser ju ut som revy, eller hur?

Följ Magnus Ugglas blogg på Aftonbladet här!