Tito Jackson om ”Leaving Neverland”: ”Så orättvist”

Försvarar brodern Michael Jackson

Av: Alex Hartelius

Publicerad:
Uppdaterad:

Tito Jackson tycker inte det är rättvist att man försöker döma hans bror Michael Jackson och tysta artistens musik.

Det säger han i en intervju med TMZ.

– Wades anklagelser är galna, säger Tito Jackson.

I dokumentären ”Leaving Neverland” berättar koreografen Wade Robson och programmeraren James Safechuck om de övergrepp som Michael Jackson ska ha utsatt dem för som barn.

Anklagelserna har väckt starka reaktioner runt om i världen och radiostationer i bland annat Kanada, Nya Zeeland och Australien har tidigare stoppat Michael Jacksons musik från sina spellistor.

I en intervju med TMZ säger Michael Jacksons bror, Tito Jackson, att det är fel att försöka döma en död man och tysta hans musik.

– Det är så orättvist. Det har inte ens varit någon rättegång. Wades anklagelser är galna, säger Tito Jackson.

1 av 2 | Foto: AP
Tito Jackson.

Sonen slutade prata

Anklagelserna har tagit hårt på flera i Jackson-familjen. Det har tidigare rapporterats om att Michael Jacksons yngste son, Blanket ”Bigi” Jackson, slutat att prata helt och hållet.

– ”Bigi” är en av de mest pratglada i skolan, men han pratar inte längre. Folk är oroliga för honom, säger Taj Jackson i programmet ”Victoria Derbyshire”.

Michael Jacksons dödsbo har tidigare valt att stämma kanalen HBO, som var först med att sända dokumentären, på cirka 930 miljoner kronor, och beskrivit i stämningsansökan hur artisten tidigare friats i domstol i samband med övergreppsanklagelserna 2005.

Michael Jackson dog 25 juni 2009.

”Leaving Neverland” visas i två delar och sänds på SVT Play.

Publicerad:

LÄS VIDARE