Polisen om Aviciis död: Misstänker inget brott

Polisen misstänker inget brott bakom Aviciis död.

– Vi har all information, vi vet vad som hänt, men vi släpper inte det till media, säger polisen i Muskat till SVT Nyheter.

På lördagskvällen meddelas att Tim Berglings kropp kommer att flygas hem från Oman till Sverige under den kommande veckan, uppger polisen till People.

Polisen i Oman misstänker inget brott bakom den svenske DJ:n Tim ”Avicii” Berglings död. Myndigheten säger till SVT Nyheter att de vet vad som ligger bakom hans död, men att de inte kan dela med sig av informationen.

– Vi har all information, vi vet vad som hänt, men vi släpper inte det till media, säger en polis med insyn i fallet till SVT Nyheter.

Polisen letar inte efter personer inblandade i dödsfallet.

– Nej, vi misstänker inte brott.

Till Aftonbladet säger en talesperson för polisen i Oman att man utreder händelsen men inte kommer att gå ut med någon information till media.

På lördagskvällen meddelar polisen att kroppen kommer att flygas från Oman till Sverige under nästa vecka, det uppger tidningen People.

Dog under fredagen

Tim Bergling hittades död i Muskat, Oman under fredagseftermiddagen.

”Det är med stor sorg vi måste meddela att Tim Bergling, känd under artistnamnet Avicii, är död. Han befann sig i Muskat, Oman och påträffades död under fredag eftermiddag lokal tid”, skrev artistens presskontakt Ebba Lindqvist i ett pressmeddelande på fredagskvällen.

Hon fortsatte:

”Familjen är förkrossad och vi ber er att visa hänsyn och lämna dem ifred i denna svåra tid. Inga fler uttalanden kommer att göras”.

Strax efteråt bekräftade Svenska utrikesdepartementet att de kände till dödsfallet.

– Vi har uppgifter om att en svensk medborgare i 30-årsåldern har avlidit i Oman. De anhöriga är underrättade, men vi går inte in på fler detaljer, sa Rasmus Eljanskog vid UD:s pressjour.

Hälsade på vänner

Enligt Berglings agent Diana Baron befann sig artisten i Oman för att hälsa på vänner, rapporterar New York Times. Han bodde på hotellet Muscat Hills Resort och för tre dagar sedan lade hotellet upp en bild på honom på sitt Instagram-konto.

Bilden kan vara en av de sista kända bilderna på Avicii – som står tillsammans med två personer och ler stort mot kameran.

Tim Bergling är känd över hela världen som musiker, producent och dj. Han har under flera år rankats som en av världens bästa och främsta DJ:ar. Hans stora genombrott kom år 2011 med ”Levels”.

Tim Bergling blev 28 år.

Publisert:

LÄS VIDARE