Rikard Wolff är död

Rikard Wolff är död.

Det bekräftar hans agent för Nöjesbladet.

”I dag har vår älskade Rikard lugnt och stilla lämnat oss efter en lång kamp. All kärlek till er alla”, kan man läsa i ett inlägg på artistens Instagram.

Rikard Wolff blev 59 år.

Rikard Wolff har under hösten varit inlagd på sjukhus. Han tvingades ställa in flera föreställningar och konserter.

I lördags skickade han en hälsning till sina fans från sjukhussängen.

Han avslöjade då att han legat på sjukhus sedan slutet av augusti.

”Sen slutet av augusti har jag legat på sjukhus. Närmast ses vi i julkalendern. Längtar efter er. Kram och ha en fin helg”, skrev han på Instagram, följt av ett hjärta.

Artisten och skådespelarens agent Peter Jansson, på Artistgruppen, ville då inte kommentera Wolffs hälsotillstånd. Nu bekräftar han för Nöjesbladet att artisten är död.

På Rikard Wolffs Instagramkonto kan man läsa:

”I dag har vår älskade Rikard lugnt och stilla lämnat oss efter en lång kamp. All kärlek till er alla”, kan man läsa i ett inlägg på artistens Instagram.

Berättade om sin sjukdom

Den folkkäre Rikard Wolff har undre flera år lidit av den ärftliga och kroniska lungsjukdomen lungemfysem, som gjort att han haft svårt att andas.

I det som skulle bli hans sista intervju med Nöjesbladet berättade Rikard Wolff om sin sjukdom.

– Det är en kronisk sjukdom som är ganska krånglig och tvingar mig till rätt stora anpassningar. Jag är oerhört beroende av planering och logistik och har alltid en assistent som hjälper mig när jag reser. Jag har inte råd med något slarv längre, sa han då.

Blev hans sista roll

Rikard Wolff fick sitt stora genombrott med ”Änglagård” 1992, där han spelade mot Helena Bergström. Förutom sin gedigna skådespelarkarriär har han även gjort sig en karriär som artist. Han deltog i Melodifestivalen 2013 med bidraget ”En förlorad sommar”, som skrevs av Tomas Andersson Wij. Många minns även Wolff för sin hit ”Pojken på månen”, från 1995.

I somras tog han över rollen som gåtställaren i ”Fångarna på fortet”, under namnet Le Wolff.

Nu i december kommer han även ses i julkalendern ”Jakten på tidskristallen” på SVT. Det skulle också bli hans sista film- och tv-roll.

Rikard Wolff fick 2005 en dotter tillsammans med dokumentärfilmaren Stina Gardell.

Rikard Wolff blev 59 år.

Publisert:

LÄS VIDARE