Joe Jackson

Okända Jackson-systern om pappans död

Av: 

Jakob Meijer

NÖJE

Joe Jacksons familj sörjer hans död.

Nu berättar den okända dottern Joh’Vonnie, som Jackson fick utanför sitt äktenskap, om pappans sista tid.

”Jag är så tacksam att jag fick möjlighet att hålla hans hand och kyssa hans ansikte”, skriver hon på Instagram.

I veckan gick Joseph ”Joe” Jackson, hjärnan bakom The Jackson 5, bort efter en tids sjukdom. För några månader sedan diagnostiserades han med bukspottkörtelcancer.

Han somnade in på ett vårdhem i Las Vegas med hustrun Katherin Jackson vid sin sida. I samband med Jacksons död hyllades han av sina närmsta, däribland dottern LaToya Jackson och barnbarnet Prince Jackson, son till Michael Jackson.

Samtidigt som Jacksons närmsta sörjer hans död avslöjar nu även den för många okända dottern Joh’Vonnie Jackson, 43, att även hon vakade över sin pappa in i det sista.

”Jag är så glad att jag var där till slutet. Jag hade en säng bredvid hans. Jag vakade över honom konstant”, skriver hon på sin Instagram.

Tufft avsked

Hon berättar att Joe Jacksons familj aldrig lämnade honom och att han aldrig var själv.

”Jag kan knappt förklara vilken enorm styrka min pappa besatt. Jag är så tacksam att jag fick möjlighet att hålla hans hand och kyssa hans ansikte när han påbörjade sin resa till andra sidan”.

Joh’Vonnie säger att avskedet var tuffare än vad hon från början trodde att det skulle vara.

”I slutet kände jag mig dum för jag trodde det skulle kännas lättare för mig eftersom han inte skulle lida mer. Men det finns inget som är svårare”.

Samtidigt som flera av Joe Jacksons barn vuxit upp i rampljuset och skapat sig sina egna artistkarriärer är det inte mycket man vet om Joh’Vonnie Jackson.

Hon föddes som ett resultat av Joe Jackson otrohetsaffär med sekreteraren Cheryle Terrell, ett förhållande som ska ha pågått i 25 år.

”Sämsta tänkbara systern”

Tidigare i år släppte Joh’Vonnie Jackson sin självbiografi ”Bastard child”. I samband med boksläppet medverkade hon i flera intervjuer där hon berättade om sin relation till Jackson-familjen, som under en lång tid aldrig kände till att hon fanns.

Enligt The Mirror ska hon bland annat ha sagt att hon haft en ansträngd relation till sina kända syskon. Anledningen ska ha varit att hon tilläts kalla Joe Jackson för pappa, medan hans andra barn fått lära sig att säga ”Joe”. Janet Jackson ska speciellt ha tagit illa vid sig.

I våras gick Joh’Vonnie även ut i sociala medier och kommenterade LaToya Jackson, som enligt uppgifter ska ha drabbats av en stroke.

– Trots att du har varit den sämsta tänkbara systern för mig så ska du veta att jag älskar dig.

JohVonnie Jackson bor i dag i Las Vegas med sin dotter.

Joe Jackson blev 89 år.

ANNONS EXTERN LÄNK

Årets trender hos Åhléns – fynda inredning, kläder och skor här

Åhléns

Publisert:

LÄS VIDARE

Kändisförälder dog – så gick det för barnen

ÄMNEN I ARTIKELN

Joe Jackson

Janet Jackson

Michael Jackson