Pernilla Wahlgren om sjukdomen: ”Jag tror det är stressrelaterat”

Artisten tvingas vila efter att ha drabbats av kristallsjukan

Pernilla Wahlgren har flera gånger drabbats av kristallsjukan.

Nu har sjukdomen slagit till igen. Kraftigare än någonsin.

– Tidigare så har jag haft det i någon eller några dagar, men nu har det suttit i flera veckor, säger hon till Nöjesbladet.

Den folkkära artisten och tv-profilen Pernilla Wahlgren, 50, avslöjar i senaste avsnittet av sin podcast ”Wahlgren och Wistam” att hon drabbats av kristallsjukan.

En sjukdom som påverkar balanssinnet och gör att man blir yr.

– Jag vaknade upp en morgon och kom knappt upp ur sängen. Det bara snurrade, säger hon till Nöjesbladet.

Hon jämför sjukdomstillståndet med en rejäl fylla.

– Jag har ju aldrig varit riktigt dyngrak men jag kan tänka mig att det är samma sak. Det finns ju folk som är så fulla att de inte ens kan gå. Precis så känner jag. Det bara snurrar, snurrar och snurrar.

Wahlgren: ”Jag vet att det är lite idiotiskt”

Det är inte första gången hon drabbas av kristallsjukan.

– Tidigare så har jag haft det i någon eller några dagar, men nu har det suttit i flera veckor. Mycket kraftigare än tidigare, det är lite läskigt. Jag tror det är stressrelaterat, säger hon.

Sångerskan minns senaste gången sjukdomen slog till.

– Det var när jag spelade i musikalen ”Priscilla” på Göta Lejon och då åkte jag in på sjukhus på förmiddagen men jag stod ändå på scenen på kvällen. Jag vet att det är lite idiotiskt, men sån är jag och har alltid varit.

Hur många gånger har du ställt in en föreställning eller ett jobb under din 40-åriga karriär?

– Jag har verkligen inte ställt in många gig i min karriär. Jag vet inte ens om jag någonsin har gjort det? Jag har spelat med 40 graders feber och jag har jobbat fast jag varit magsjuk och fått gå ut och spy i kulissen. Det är förstås inte klokt, men det ska mycket till för att jag ska ställa in.

Måste vila

Pernilla Wahlgren är mitt uppe i inspelningen av ännu en säsong av succéserien ”Wahlgrens värld” och den 5 oktober är det nypremiär på den kritikerrosade egna turnéshowen ”Kort, glad och tacksam”.

– Det är så klart inte idealiskt att jobba som jag gör, men jag har lyxen att kunna styra mycket själv. När vi filmar nu så har vi lagt om i schemat så att jag inte behöver filma så mycket reality, utan bara synkar där jag sitter ner.

– Jag ska försöka ta det riktigt lugnt nu fram till den 1 oktober då jag börjar repetera inför turnén. Jag måste verkligen vila fram till dess.

Bli allmänbildad och få ett avsevärt mycket roligare liv - följ Nöjesbladet på Facebook

Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN