Metallica

Metallica skänker 325 000 kronor till Stockholms hemlösa

Av: 

Mathilde Albinsson

Metallica överräcker checken till Stockholms stadsmission.

Foto: Live Nation

NÖJE

Metallica spelade i Sverige nyligen.

Bandet väljer nu att skänka en del av intäkterna till Stockholms hemlösa.

På måndagskvällen tog Stockholms stadsmission emot en check om 325 000 kronor.

Metallica satte publikrekord i Globen i lördags med 16 858 åskådare.

I går bjöd bandet på en ny spelning – och nytt rekord. 17 303 personer såg Metallicas show.

Nu skänker bandet en del av intäkterna till välgörenhet. På måndagskvällen tog Stockholms stadsmission emot en check om 325 000 kronor, ett gott bidrag till deras arbete med hemlösa och människor som lever i utsatthet i samhället, vilket Expressen var först med att rapportera.

– Det var fantastiskt roligt. Otroligt kul och härligt att vi fått så mycket pengar. Det är ju ändå Metallica och Metallicas fans som bidrar med det här, eftersom vi får ta del av biljettintäkterna, säger Maria von Sydow, pressekreterare Stockholm stadsmission, till Nöjesbladet och fortsätter:

”Betyder enormt mycket”

– Det betyder enormt mycket att vi får de här gåvorna. Pengarna går till våra verksamheter där vi stöttar människor i utsatthet.

Metallica driver stiftelsen All within my hands sedan 2017. Syftet är att främja globala och lokala organisationer som kämpar för utsatta människor. Bandet tyckte att Stockholms stadsmissions arbete går i linje med deras eget. Live Nation, som företräder bandet i Sverige, bad organisationen om en presentation inledningsvis. Metallica uppskattade konceptet och valde att skänka pengarna till just Stockholms stadsmission, skriver Expressen.

”Metallica ville stötta en lokal organisation som ger direkthjälp till utsatta ungdomar och vuxna. Valet föll då på Stockholms Stadsmission”, skriver Alexander Kihlström, pressansvarig på Live Nation, i ett mejl till Nöjesbladet.

Checken överräcktes på plats i Stockholm.

Kan skänka polarprispengarna till välgörenhet

Metallica är dessutom årets Polarprisvinnare. Det är inte omöjligt att även prispengarna går till välgörande ändamål.

– Vi är stolta över det faktum att vi har startat vår fond (All within my hands foundation, reds. anm) och jobbar bland annat med matbanker och lokala härbärgen i varje land vi turnerar i. De senaste månaderna har vi donerat pengar till katastrofhjälpmedel och min gissning är att pengarna kommer gå till fonden, men det kommer vi sitta ner med vår styrelse och ta ett aktivt och seriöst beslut kring, har trummisen Lars Ulrich, tidigare sagt till Nöjesbladet.

ANNONS EXTERN LÄNK

Shoppa solglasögon och badkläder hos Åhléns - här är årets trender.

Åhlens

Publisert:

LÄS VIDARE

Tobias Forge i Ghost: ”Jag är extremt jobbig”

ÄMNEN I ARTIKELN

Metallica

Stockholms stadsmission