Därför dök världsstjärnan Usher upp – i Rinkeby

”Last night in Sweden” dök Usher upp i Stockholms våldsdrabbade förorter.

Fritidsledaren Khadra Abdullahi var med när världsstjärnan ville skapa sin egen bild.

– Usher stod och dansade, var social och fick så mycket kärlek, säger Khadra Abdullahi.

Läget i Stockholms utsatta förorter har till och med diskuterats i Vita huset.

Nu har amerikanska världsartisten Usher, 39, besökt Rinkeby och Tensta för att skapa sig en egen bild. Han är på Sverigebesök och har tidigare i veckan synts på Stureplan.

När Usher kom till grillen

På fredagen gick artisten ut på en balkong i centrala Stockholm – och frälste Mikaela Laestanders studentflak.

Senare på kvällen spred sig ryktet att världsstjärnan Usher hängde på Gott Gott Grillen i Stockholmsförorten Tensta. Evangelos Papatheodorou, 28, var i Tensta för att besöka sin far när meddelanden började trilla in från vänner.

– Eftersom min pappa bor nära grillen drog jag dit och där var Usher livs levande, säger han.

– Jag frågade vad han gjorde i Tensta och han sa att han ville kolla hur det fungerade med alla våldsamheter som varit där och sedan skulle han vidare och kolla i Rinkeby. Vi hann inte prata så mycket för det blev rätt stökigt med mycket folk som ville ta foton, säger Evangelos Papatheodorou.

Var på konferens på Grand Hotel

Under dagen medverkade Usher på Brilliant Minds-konferensen på Grand Hotel i Stockholm. Med Usher var även Quincy Jones III, tidigare jurymedlem i TV4:s Idol.

Efter att ha träffat folk i Tensta centrum åkte Usher vidare till Rinkeby. Vilket bland annat chockade sångerskan och Rinkebybon ”Cherrie” Sherihan Hersi.

Skådespelaren Jesse Williams deltar också på Brilliant Minds-konferensen, och besökte i torsdags bland annat Café Mynta där två bröder sköts ihjäl i december 2016.

Kärlek i drabbade orten

Både Rinkeby och Tensta har under de senaste åren varit kraftigt påverkat av gängkonflikter och dödsskjutningar. Senast i onsdags natt skadades fem personer i en skjutning i Tensta.

Khadra Abdullahi, 30, jobbar som ungdomscoach på Rinkeby ungdomens hus.

Reaktionerna när Usher, som sålt 75 miljoner album, dök upp utanför hennes arbetsplats kommer Khadra Abdullahi aldrig att glömma.

– Jag får rysningar bara jag tänker på det, det var så mycket glädje och gemenskap. Usher stod och dansade, var social och fick så mycket kärlek, Och ungdomarna var ju jätteglada, jag tror att det här har gjort deras år, säger Khadra Abdullahi.

Publisert:

LÄS VIDARE