Klick!

Katies hemliga plan bakom skilsmässan

Av: 

Frida Söderlund

NÖJE

Katie Holmes planerade i smyg – och bröt på elva dagar

Katie Holmes arbetade fram en plan – i hemlighet.

Med risk för att avslöjas varje dag kämpade Holmes för att komma ut ur äktenskapet med Tom Cruise.

Elva dagar senare var hon separerad och hade ensam vårdnad om dottern.

Nu berättar People om Holmes hemliga plan bakom skilsmässan. 

Tillsammans med pappan Martin Holmes, 67, planerade Katie Holmes, 33, skilsmässan in i minsta detalj. För att lyckas komma loss behövde Holmes göra sig fri från allt runt Tom Cruise, 50.

Lägenhet, säkerhetspersonal och mobiltelefoner.

Allting skaffades nytt bakom ryggen på ex-maken.

– Det är ett riktigt "mission impossible"-jobb när du har folk runt omkring dig som kan rapportera tillbaka till Tom, säger en källa till People.

Tog elva dagar

Elva dagar senare var hon separerad – med ensam vårdnad om dottern.

Men arbetet började långt tidigare. Katie, som är uppväxt katolik, började sakta men säkert dra sig bort från scientologin.

Med sig tog hon dottern Suri, 6.

– Hon har inte varit speciellt involverad i scientologirörelsen på flera månader, säger en källa till People och fortätter:

– Men det var egentligen aldrig någonting som hon lämnade, Katie var aldrig en riktig medlem och hon övergav aldrig sin riktiga tro.

Verkade lycklig

Utåt sett såg det annorlunda ut.

Katie Holmes verkade vara precis som hon alltid varit under det femåriga äktenskapet – tyst, passiv och alltid vid sidan om den världsberömde maken. Men samtidigt höll hon och pappan Martin Holmes på att planera skilsmässan.

– Hon kom på att hon inte levde det lyckliga liv som hon kunde och när hon insåg det, då bestämde hon sig direkt, säger en källa till People.

Behövde ha allt klart

Men Holmes visste att det inte skulle gå lätt om planerna läckte ut.

Scientologerna skulle vara efter henne och då skulle skilsmässan bli allt svårare.

– Hon är dotter till en advokat. Hon visste att hon behövde ha allting klart innan hon spräckte bubblan, för det skulle inte finnas något spelutrymme om hon drogs in i en lång och svår uppgörelse, säger en källa till People.

Kvar stod Tom

När allt praktiskt stod klart lämnade Katie in en genomarbetad skilsmässoansökan. På elva dagar hade hon brutit sig lös – och vunnit ensam vårdnad om dottern Suri. Kvar stod Tom Cruise och undrade vad som hade hänt.

– Han fortsätter fråga sig själv vad som hände. Han trodde han var en lycklig man som levde ett lyckligt liv, säger en källa till People.

ANNONS EXTERN LÄNK

Fixa vita tänder hemma på 30 minuter – köp smidigt startkit här

Dentway

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Klick!