Sjödin, Almenäs och Berg ersätter Tilde de Paula

avChristoffer Nilsson

NÖJE

Tar över ”Nyhetsmorgon” på söndagarna i TV4

1 av 3
Det är en rutinerad trio som tar över på söndagsmorgnarna efter Tilde de Paula: Agneta Sjödin, Carina Berg och Jessica Almenäs. Tillsammans har de mer än 30 års erfarenhet av programledarskap.

Nöjesbladet kan avslöja TV4:s superuppställning på söndagsmorgnarna.

Carina Berg, Jessica Almenäs och Agneta Sjödin blir programledare för ”Nyhetsmorgon”.

– Jag har varit tveksam till att gå upp så tidigt på morgnarna, säger Sjödin.

Tilde de Paula.

Tilde de Paula, 39, lämnar ”Nyhetsmorgon söndag” för att tillsammans med Peter Jihde, 41, leda ”Nyhetsmorgon” under veckodagarna.

Nu har TV4 gjort klart med de Paulas ersättare: en triad av rutinerade programledare.

”Ska vara där kl 5”

Carina Berg, 34, Jessica Almenäs, 36, och Agneta Sjödin, 45, kommer att turas om att leda det direktsända morgonprogrammet.

Trion har tillsammans mer än 30 års erfarenhet av programledarskap. Men för den allra mest rutinerade i sammanhanget, Agneta Sjödin, var det inte en självklarhet att tacka ja till uppdraget.

– De har frågat mig ett tag och jag har varit lite tveksam. Och det handlar inte om uppdraget i sig utan om att gå upp så tidigt på morgnarna, säger hon.

– Sändningarna börjar klockan åtta på morgonen och man ska vara där klockan fem. Jag vet inte, jag kanske kan tjuva till mig en kvart sovmorgon, säger hon.

Utmaningen att leda programmet vägde tyngre än morgonsömnen de sex söndagar som Agneta Sjödin kommer att sitta i studion i höst.

”En maffig pjäs”

– Att ha hela det där ansvaret, fokusera på att vara närvarande och lösa saker i direktsändning är otroligt häftigt. ”Nyhetsmorgon” är en rätt maffig pjäs att ta sig an. Framför allt kommer det att vara väldigt utvecklande för mig, säger hon.

Den nya säsongen av ”Nyhetsmorgon söndag” börjar den 26 augusti med Jessica Almenäs som programledare.

Agnetas drömgäster: Tre män på S …

Namn: Agneta Helena Sjödin. Ålder: 45 år. Yrke: Programledare. Familj: Dottern Maja, 14 år. Bor: Nacka. Inkomst: 388 900 kr (tax.år 2011). Aktuell med: Ny programledare för ”Nyhetsmorgon söndag”. Leder även ”Fångarna på fortet” med start den 24 augusti. I slutet av augusti släpps nya romanen ”En kvinnas hjärta”. Tre drömgäster i ”Nyhetsmorgon”: ”Sting, Steven Spielberg och Stephen King. Jag beundrar dem så mycket. Jag skulle vilja kunna se in i deras hjärnor och se var de får alla sina idéer ifrån.”

TV: Se pinsmma intervjun från Nyhetsmorgon