Hans Rosenfeldt

Filmstjärnan om olyckan på inspelningen

”När man kastas omkring av muskelpaket är det klart att något kan hända”

Av: 

Jakob Meijer

NÖJE

Skaparen av ”Bron” är tillbaka med en ny thrillerserie.

Skådespelaren Malin Buska har en av huvudrollerna.

Nu berättar hon om den tuffa inspelningen av ”Advokaten”.

– Det blev något sprucket revben och så där, säger Malin Buska.

För drygt en vecka sedan gick SVT:s succéserie ”Bron” i graven. Men redan på måndagskvällen är det premiär för seriens skapare Hans Rosenfeldts nästa thrillersatsning, ”Advokaten”.

Malin Buska, en av huvudrollsinnehavarna, tror inte det är omöjligt att vi har en ny succé att vänta.

– Jag har alltid så svårt att förutspå såna där saker. Men jag tror att det här kan gå hem. Den innehåller så mycket.

I ”Advokaten” får man följa försvarsadvokaten Frank Nordling, spelad av Alexander Karim, i jakten på sina föräldrars mördare. Den leder honom till Köpenhamns undre värld.

”Inte alltid smart”

Serien spelades in under sex månader förra året, med start i februari. Malin Buska beskriver inspelningen som intensiv. Framförallt med tanke på att hon gör sina egna stunts.

– Det var väldigt intensivt, och det är klart när man gör stunts så händer det saker. Men det är sånt man får ta, säger hon.

Även när hon spelade in ”Snabba cash – livet deluxe”, 2013, gjorde hon de flesta av actionscenerna. Då slutade en scen med att hon slogs blodig. Den här gången blev det ett sprucket revben.

– Det är inte alltid smart att göra det själv, men det är bara det att jag tycker det är så jäkla roligt. När man kastas omkring av muskelpaket är det klart att något kan hända. Jag har inte blivit svårt skadad eller så, men något sprucket revben och så där. Jag kunde ändå fortsätta filma.

”Advokaten”, som Hans Rosenfeldt tillsammans med parhästen Michael Hjort och ”Snabba cash”-författaren Jens Lapidius ligger bakom, har premiär på TV3 och Viaplay måndag den 26 februari klockan 21:00.

ANNONS EXTERN LÄNK

Samla dina lån och krediter till bättre ränta med Advisa.

Advisa

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Hans Rosenfeldt

Alexander Karim

Viaplay

Bron