Skrubba dig festfin

NÖJE

Gör din hud silkeslen

Storstäda huden med en peeling som skrubbar bort vinterns grådaskiga hudceller och lämnar plats för ny rosig hud full av mjukhet, vitalitet och fräschör. Vi har testat 15 vassa kroppsskrubbar — här är våra favoriter.?

Foto: BÄST I TEST! 1 ”Soy milk & honey
body polish”, 325 kronor, Kiehl’s.
Vår favorit! En drömpeeling med alla rätt. Praktisk, hygienisk tub med krämig och fyllig formula fullproppad med grova korn av luffa-frukt och fantastisk doft av mandel. Resultatet är
i toppklass med obeskrivligt sammetslen och rosig hud även om utgångsläget är tröstlöst trist.
Foto: 2”Talasso-scrub”,
470 kronor, Collistar.
Gigantisk burk som räcker i evigheter. Kombinationen av stora, riviga korn av havssalt och återfuktande oljor gör huden vanvettigt mjuk och len. Den intensiva och uppfriskande doften av citrus, pepparmint och rosmarin ger en lyxig spakänsla och skrämmer dessutom i väg en begynnande vårsnuva.??
Foto: 3 ”Fondant body scrub”, 220 kronor, Nuxe. Fyllig, lerfärgad, grovkornig peeling med doft av kokos, smörkola och apelsinblom som gör huden rosig, silkeslen och så återfuktad att kroppskräm knappast
behövs. Fri från parabener, mineralolja och syntetiska färgämnen.
Foto: 4”Body scrub watermelon”,
196 kronor, Korres. Vit, fyllig kräm med mängder av grova, mjuka korn och en fantastisk doft av saftig vattenmelon. Skrubben glider snabbt och
enkelt över torra smalben och flakiga armbågar med ett ljuvligt mjukt och rosigt resultat.
Foto: 7 ”Incredible spreadable scrub”, 345 kronor, Origins. Underbar sockerskrubb med stora och ganska hårda korn i en återfuktande bas av olivolja. Det supermjuka resultatet är bra, men bäst av allt är doften av ingefära och besksöt
citrus.?
Foto: 5”Refining body
exfoliator”,
425 kronor, Shiseido.
Rosafärgad, fyllig och dryg peelingkräm fullproppad med små, synnerligen envetna skrubbkorn. Lämnar huden
silkeslen med en sval, pudrig känsla och ganska stark doft av parfym.
Foto: 8”Radiant body scrub”,135 kronor, Lumene.
Prisvärd apelsinfärgad skrubb med härlig bärig doft i praktisk tub. Efteråt är huden rosig, mjuk och så återfuktad att du med gott samvete kan skippa kroppskrämen.?
Foto: 6”Sparkle skin
body exfoliating cream”,
270 kronor, Clinique.
Mintgrön skrubb med mycket fast konsistens och intensiv doft av mentol. Formulan är tätpackad med små, envist
slipande korn som kan behöva lite extra vatten under skrubbjobbet för att inte kännas för torra. Det silkesmjuka resultatet och uppfriskande, svala känslan gör den till en given sommarfavorit.
Foto: 10 ”Cranberry citrus sugar scrub”,
299 kronor, The Soap Girl/Eleven
Havrefärgad kroppsskrubb med intensiv doft av söta bär. Packad med exfolierande korn av ekologiskt socker och återfuktande naturliga oljor och sheasmör. Resultatet är bra, men räcker inte riktigt till för dig som är verkligt hårdhudad.?
Foto: 9”Birch body scrub”,
135 kronor, Weleda.
Kombinerad peeling och duschlotion med krämig konsistens och snälla men effektiva skrubbkorn. Bra val för dig med känslig hud. Fantastisk doft av citrus och örter som behagligt dröjer sig kvar på huden.??
ARTIKELN HANDLAR OM

Mode