”Projektet stinker”

avMikael Delin

Foto: SANDREW METRONOME, Sara RINGSTRÖM
Snart serietidning? ”Låt den rätte komma in” blir serietidning om filmbolaget får som de vill – men bokens författare John Ajvide Lindqvist säger nej.

Boken ”Låt den rätte komma in” gjorde succé i Sverige.

Filmversionen hyllas i hela världen.

Men när historien nu ska bli serietidning ryter författaren ifrån.

– Ingen har frågat mig, säger John Ajvide Lindqvist till tidningen Metro.

Vampyrer är på modet nu. Svenska vampyrer. Medan Alexander Skarsgård krossar hjärtan som vikingavampyr i ”True Blood” fortsätter historien om odöda blodsugare i Blackeberg att skörda nya framgångar.

Tomas Alfredssons filmatisering av John Ajvide Lindqvists debutroman hyllas på filmfestivaler över hela världen. I USA pågår inspelningen av en engelsktalande version, ”Let me in”, med planerad premiär i slutet av året.

”Gör mig illamående”

Men när det amerikanska filmbolaget tänker följa upp nyinspelningen med en serietidningsversion säger författaren ifrån. Han fick själva höra talas om serieplanerna i ett pressmeddelande.

– Ingen har frågat mig om detta och jag tycker att projektet stinker, säger John Ajvide Lindqvist i ett mejl till Metro.

Till tidningen säger han att han nu undersöker om det amerikanska bolaget verkligen har rätt att ge ut serietidningen. Framför allt vänder han sig mot bolagets planer på att utveckla ursprungsberättelsen.

– Att det ska läggas till nya historier gör mig svagt illamående, säger han.