Jerry Williams jobbade in i det sista

Skulle spela in ny skiva i vår

NÖJE

Tanken var att Jerry Williams skulle spela in en ny skiva under våren.

Men skivan hann inte bli färdig och kommer inte kunna ges ut.

”Vårt sista projekt ihop skulle ha blivit hans 32:a studioalbum där vi hade kommit ganska långt i förberedelserna”, skriver Annele Hencz Mortimer-Hawkins, artistansvarig för Jerry Williams på skivbolaget Universal music, i ett mejl.

Jerry Williams har dött, 75 år gammal, efter en kort tids sjukdom. Han avled under söndagen.

Enligt Annele Hencz Mortimer-Hawkins, artistansvarig för Jerry Williams på skivbolaget Universal music, ”gick allt väldigt fort” hans sista tid i livet.

Hon berättar också att Jerry Williams höll på att arbeta med studioalbum nummer 32 i ordningen.

”Vårt sista projekt ihop skulle ha blivit hans 32:a studioalbum där vi hade kommit ganska långt i förberedelserna. Jag och väldigt många av mina kollegor är oerhört ledsna idag och kan inte riktigt ta in det som har hänt”, skriver hon i ett mejl till Nöjesbladet.

Skulle spelat in i vår

Albumet skulle ha spelats in nu under våren. Men så blev det aldrig, vilket innebär att materialet inte kommer att kunna ges ut.

”Vi var tidigt i förberedelserna av ett nytt album och hade inte kommit så långt som att han gått in i studion och spelat in. Tanken var att det arbetet skulle gjorts under den här våren. Så nej, tyvärr finns det inget att ge ut”.

Under Jerry Williams livstid släppte han 31 studioalbum. Det första släpptes 1963 och hade titeln ”Jerry 21”. Hans senaste album, ”Ghost rider”, kom för tre år sedan.

Jerry Williams är död – blev 75 år gammal 00:40
ARTIKELN HANDLAR OM