Tv-profilen erkänner smitning – efter dödsolyckan

avLinn Elmervik

Bachelor-profilen Chris Soules erkänner brott efter bilolyckan som dödade en 66-årig man förra året.

Realitydeltagaren flydde olycksplatsen och vägrade samarbeta med polis efter att ha kört på mannen.

Han riskerar upp till två års fängelse.

Amerikanska ”Bachelor 2015” och ”Bachelorette”-deltagaren Chris Soules, 35, greps efter att ha kört ihjäl 66-årig traktorförare i Iowa förra året.

Realityprofilen ska ha flytt olycksplatsen, barrikaderat sig i ett hus och vägrat samarbeta med polisen.

Nu erkänner sig Soules skyldig till brott, skriver People. I ett skriftligt erkännande som sajten tagit del av medger tv-profilen att han av misstag körde på 66-årige Kenneth Mosher och att han lämnade platsen innan ambulansen kom.

1 av 2 | Foto: Splash News
Chris Soules när han greps av polis.

Domens faller i januari

”Trots att jag omedelbart stannade, ringde 911 och identifierade mig och försökte hjälpa den skadade personen – inklusive bad om ambulans och utförde hjärt-lungräddning medan ambulansen var på väg – lämnade jag inte registreringsnumret på det fordon jag körde”, skriver han.

Domen mot Chris Soules kommer att falla den åttonde januari nästa år och realityprofilen riskerar upp till två års fängelse.

Traktorn slungades i diket

Dödskraschen skedde strax söder om Soules gård i Arlington, 12 mil norr om Iowa, den 24 april 2017. Tv-profilen och hans pickup körde in i en traktor bakifrån och hastigheten var så hög att fordonen slungades ner i diket. Traktorföraren kördes med ambulans till sjukhus där han dödförklarades.

– Jag körde på en man i en traktor. Han är inte vid medvetande. Han verkar inte andas. Det kommer blod från hans mun men jag känner hans puls, sa en skärrad Soules i inspelningen där han anmälde olyckan.

Han häktades men släpptes mot borgen i väntan på rättegång.

ARTIKELN HANDLAR OM