Stevie Wonder: ”Att rösta Trump är som att be mig köra bil”

avViktor Adolfsson

Stevie Wonder och Donald Trump.

Stora delar av kändiseliten ställer sig på Hillary Clintons sida när USA i dag går till val.

Den legendariske, blinde musikern Stevie Wonder jämför en Trumpröst med att han själv skulle sätta sig bakom ratten.

Bruce Springsteen, Lady Gaga, Jon Bon Jovi och många fler världsstjärnor har tagit ställning för Demokraterna och Hillary Clinton när klockan klämtar i presidentvalet.

Även Stevie Wonder, 66, har valt att rikta en rejäl känga mot Clintons motståndare Donald Trump. Wonder, som varit blind sedan han var mycket liten, jämförde en röst på Trump med att han skulle köra bil.

– Hur mycket du än tycker om mig och tycker jag är rolig och allt det där – om du var i en nödsituation och snabbt var tvungen att åka till sjukhus: Skulle du vilja att jag körde din bil? frågade han reportern i en intervju med Philly.com efter en stödkonsert för Clinton i fredags.

”En person jag vill ska leda”

Efter att reportern oundvikligen svarat att nej, Wonder kanske inte vore förstavalet, fortsatte stjärnan:

– Exakt, för jag är ingen erfaren förare, eller hur? Jag tror att Hillary är en person med erfarenhet av att styra ett land, hon har ägnat 30 år åt det. Dessutom uppfostrade hennes föräldrar henne till att visa respekt och kärlek gentemot alla människor. Det är personen jag vill ska leda det är landet.

Under tisdagen går invånarna i USA till val, och en vinnare tros vara utsedd tidigast vid 05.00-tiden på onsdagen, svensk tid.

Här får du veta allt om hur du följer valrysaren med Aftonbladet.

ARTIKELN HANDLAR OM