Deep Purple ställde in Sverigespelningarna på grund av en stroke

Av: Filip Joelsson

Publicerad:
Deep Purple ställer in
Foto: Greg Allen/AP/TT
Deep Purple ställer in

Deep Purple ställde plötsligt in sina två Sverigespelningar tidigare i veckan med kort varsel.

Nu skriver Metaltalk att orsaken var att bandets trummis drabbades av en stroke.

”Jag hoppas på att kunna fortsätta turnén nästa månad”, skriver Ian Paice i ett uttalande.

I veckan skulle det ikoniska rockbandet Deep Purple ha gjort två spelningar i Sverige.

En på Liseberg och en på Gröna Lund.

Men samma dag som konserten i Stockholm skulle ha ägt rum meddelade arrangörerna att båda konserterna var inställda på grund av att en av bandmedlemmarna hade blivit sjuk.

”Tappat känseln i ansiktet”

Nu skriver metaltalk att sjukdomen i själva verket handlade om att bandets trummis Ian Paice, 67, drabbades av en stroke.

”På morgonen den 14 juni vaknade jag av känslan att högra halvan av min kropp var bortdomnad och kag kunde inte kontrollera min högra hand eller mina fingrar. Så jag åkte till sjukhuset där de konstaterade att jag fått en mini-stroke. Sjukhuspersonal i Stockholm var fantastisk och påbörjade behandlingen på en gång”, skriver Ian Paice i sitt uttalande, enligt Metaltalk.

Ber om ursäkt

I uttalandet ber Ian Paice om ursäkt till fansen för de inställda spelingarna. Samtidigt konstaterar trummisen att han räknar med att vara tillbaka på banan redan nästa månad.

”Det här är första gången jag varit tvungen att ställa in en show med Deep Purple sedan 1968. Tack till alla ni som har visat omtanke och skickat lyckohälsningar”, skriver han.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN