Regnbågsflaggor plockas bort när stjärnan spelar i Sverige

Den libanesiska stjärnan Nancy Ajram spelar i kväll på Göteborgs kulturkalas – samtidigt som Europride äger rum i stan.

Nu tas alla regnbågssmyckningar på scenen ned, rapporterar GP.

– Vi kan inte tvinga Nancy Ajram att göra ett politiskt statement genom att uppträda på en regnbågsscen, säger Tasso Stafilidis, verksamhetsansvarig på Kulturkalaset.

Nancy Ajrams team ska ha blivit förvånade när de anlände till Göteborg i torsdags. De visste nämligen inte att Ajram skulle uppträda samtidigt som Europridefestivalen pågår, skriver GP.

– Först ville man, lite tillspetsat, att vi skulle ta bort alla regnbågsflaggor från hela Avenyn men det går naturligtvis inte, säger Tasso Stafilidis till GP.

– Det är viktigt att påpeka att det här är en artist vars karriär till 99 procent finns i länder där det är förbjudet och i en del fall belagt med dödsstraff att vara öppet homosexuell. Vi kan inte tvinga Nancy Ajram att göra ett politiskt statement genom att uppträda på en regnbågsscen.

Han säger till tidningen att det rör sig om ett missförstånd, och tar på sig ansvaret för att inte ha berättat för artisten och hennes management att kulturkalaset samarrangeras med Pride.

”Kan få allvarliga konsekvenser”

Enligt Stafilidis står det dessutom i Ajrams kontrakt att hon ska uppträda på en neutral scen. Därför har man nu valt att plocka ned allt som har med Europride att göra från Götaplatsens scen inför kvällens framträdande.

Stafilidis säger att det inte är Ajram som vägrar att spela, och han har förstått det som att hon inte har några problem med att det pågår en festival.

Han får frågan om det skulle kunna vara farligt för artisten att uppträda på en Pridescen.

– Jag uppfattar det så. Folk har telefoner med sig och direktsänder på sociala medier. Allting sprids snabbt och det kan få allvarliga konsekvenser. Vi kan inte ta ansvar för det, säger Tasso Stafilidis.

Krönika: Rätt att plocka bort flaggorna

Publisert:

LÄS VIDARE