Kristin Kaspersens kärleksbesked – efter tunga perioden

Kristin Kaspersen har ägnat sommaren åt bearbeta sorgen efter mamma Lill-Babs död.

Nu blickar hon framåt – och känner sig redo att hitta kärleken.

– Jag saknar egentligen inte tvåsamheten så mycket, men jag saknar att få tycka om någon, säger hon i ”Kändispodden”.

I 65 år var Barbro Svensson ”Lill-Babs” med svenska folket. I april gick den omåttligt folkkära artisten bort, 80 år. Barbro Svenssons nära och kära märkte snart hur deras sorg och saknad delades av ett helt land.

– Jag förstår varför mamma ville jobba mycket med sin publik, för hennes publik som har omfamnat oss är fantastisk, berättar dottern Kristin Kaspersen, 48, i ”Kändispodden”, som drivs av Benjamin Andrée.

Lill-Babs avled efter en kort tids sjukdom. Hon aktiverade sig in i det sista genom att göra sina knäböj och armhävningar mot handfatet.

– Det var en så fin vår mitt i sorgen, med allt vad det innebär. Sista veckorna tillsammans med henne var helt fantastiska fina, även om det var jobbigt att se henne sjuk så hade vi det så himla härligt tillsammans, säger Kristin Kaspersen i podcasten och fortsätter:

Känner stolthet

– Det här med vänner och det sociala har jag kommit ifrån lite. Jag har jobbat mycket och prioriterat familj och jag ångrar ingenting, men jag har inte för vana att ringa upp kompisar. Jag är lite dålig på det. Men nu när det här hände med mamma var det så otroligt många kompisar som backade upp. Jag kan inte förändra det som har hänt. Det är ju som det är. Det är en sorg och en saknad. Samtidigt har det kommit så oerhört mycket fint under tiden med all kärlek som folk har gett oss, som egentligen är till mamma. Jag har mest bara gått runt och varit stolt över att jag är hennes dotter och att jag hade en så fin mamma.

Kristin Kaspersen är tagen av det stöd som folk, såväl okända som kända, har uppvisat sedan den där dagen i april då ”Lill-Babs” somnade in.

– Den styrkan jag fått via att människor varit så oerhört kärleksfulla och att jag har fått prata om henne så mycket, hon är ju fantastisk. Då har ju hon varit med hela tiden.

Kristin Kaspersen, som fyller 50 nästa år, berättar även i podcasten att en känsla börjat spira i kroppen. Hon är redo för och välkomnar kärleken.

Saknar kärleken

– Jag saknar egentligen inte tvåsamheten så mycket, men jag saknar att få tycka om någon. Jag tycker det är härligt i den ålder jag är i att jag har redan haft barn, jag har haft hus, jag har haft hela det där. I dag kan man bli särbo, man kanske bara ses ibland eller så vill man ses hela tiden och bo ihop. Det är mycket större valfrihet i dag.

Samtidigt känner hon sig lite blyg inför tanken på att bli hopparad med någon eller gå på lunch- eller middagsdejt.

– Jag är rädd att bli bortprioriterad, att man väljer någon annan. Det var ett par relationer när jag var yngre, där de gjorde slut och träffade någon annan. Det där tror jag sitter lite grann kvar. Då skjuter jag hellre ut mig själv. Det var faktiskt en som frontade mig med det i våras, vilket jag är så tacksam över. Jag såg inte det hos mig själv. Jag tror det har legat lite i vägen för mig att gå in helhjärtat, säger hon och lägger till:

– Jag välkomnar det. Det ska bli jättehärligt den dagen det sker. Det är ingen brådska. Som sagt, jag saknar inte tvåsamheten på samma sätt som jag saknar kärleken.

Publisert:

LÄS VIDARE