Glasskaos i Dessertmästarna: ”Kände att nu är det kört”

avBenjamin Andrée

NÖJE

I premiären av ”Dessertmästarna” får Emma Pettersson en riktigt dålig start.

När domaren Roy Fares smakar på hennes glassmet är något rejält fel - allt smakar salt.

– Jag kände att nu är det kört, men samtidigt kan de ju inte kasta ut mig på grund av något jag inte har gjort själv, säger hon till Nöjesbladet.

I onsdagens premiäravsnitt av ”Dessertmästarna” ska de åtta deltagarna visa vad de går för. Men tävlingen får en oväntad vändning och en av deltagarna får en riktigt dålig start.

Emma Pettersson, 24, från Falkenberg får inte sin glassmet att stelna och när hon smakar på smeten upptäcker hon till sin fasa allt smakar salt.

– Jag har gjort glass så många gånger att jag vet att jag inte gjort något fel. Jag hade inte haft salt i min glass, säger hon till Nöjesbladet.

Det visade sig att Emmas sockerburk förutom socker även innehöll en betydande mängd salt. Exakt hur detta kommer sig är fortfarande en gåta.

– Antingen är det någon som har gjort ett hyss, eller så är det helt enkelt ett misstag som har skett när varorna hällts upp i glasburkar, säger Susanne Söderberg, exekutiv producent för programmet.

– Jag är ganska säker på att det är någon ur produktionsteamet som gjort detta. Misstag eller inte. Det är i alla fall inte någon av deltagarna för vi fick inte gå in i studion utan att kamerorna rullade. Vi var ständigt övervakade, kontrar Emma Pettersson.

”Givetvis noggranna”

För att inte påverka Emmas chanser allt för mycket i tävlingen fick hon hjälp av produktionsteamet att göra om sin glass medan hon själv fortsatte med nästa moment i tävlingen.

– Jag hade ju velat få göra om mina grejer själv. Det blev säkert lika bra för det är ett idiotsäkert recept. Men det var ju ändå inte jag som gjorde det så jag tävlade ju inte på samma villkor som de andra i den första tävlingen, säger hon.

Direkt efter upptäckten av det felaktiga innehållet i Emmas sockerburk byttes allt innehåll i alla burkar, för att vara på den säkra sidan.

– Det här är något som aldrig tidigare har inträffat i Dessertmästarna. Vi är givetvis alltid noggranna med hur vi hanterar råvarorna, och det kommer vi att fortsätta att vara, säger Susanne Söderberg.

– Jag litade inte på någonting i det jävla skafferiet efter det där. Jag smakade på allt under resten av tävlingen, säger Emma och skrattar.

"Dessertmästarna” sänds i Kanal 5 med premiär onsdag 22 augusti.

De manliga skådisarna drar in mest pengar 01:01
ARTIKELN HANDLAR OM