Familjen har hämtat Peaches Geldofs kropp

Omständigheterna kring Peaches Geldofs död är fortfarande oklara.

Familjen går igenom en mardröm – och har nu fått hämta kroppen.

– Vi kan bekräfta att kroppen har släppts till familjen för att kunna förbereda begravningen, säger rättsläkarens talesperson till BBC.

Den genomförda obduktionen har visat sig ofullständig.

Svaret på varför Peaches Geldof dog i måndags, 25 år gammal, kan dröja mellan två till tre veckor, enligt AP.

Orsaken är att man väntar in svaren på nya tester där man bland annat letat efter om kroppen innehållit spår av droger eller giftiga kemikalier.

Ska förbereda begravningen

Nu skriver BBC att familjen har fått hämta hennes kropp.

– Vi kan bekräfta att kroppen har släppts till familjen för att kunna förbereda begravningen, säger en talesperson för rättsläkaren som undersöker dödsfallet till BBC.

Polisen misstänker inget brott bakom dödsfallet. Peaches Geldof är dotter till rockstjärnan Bob Geldof och avlidna tv-personligheten Paula Yates.

Enligt Female first planerar familjen att begravningen ska äga rum i den kyrka som Peaches Geldof döptes och gifte sig i, St Mary Magdalene i Davington.

– Familjen har många bitterljuva minnen från den kyrkan. De har upplevt sina bästa och värsta stunder där, har en källa sagt.

Sörjs av make och två barn

Hennes mamma begravdes i kyrkan efter sitt självmord 2000.

Peaches Geldof sörjs närmast av maken Thomas Cohen och sönerna Astala, 23 månader, och Phaedra, 11 månader, samt  pappan Bob Geldof, 62, systrarna Fifi, 31, Pixie, 23, och halvsystern Tiger, 17.

Publisert: