Anastacia: Det är en mardröm

NÖJE

Anastacia berättar om hur cancern drabbade henne

Foto: MAGNUS SANDBERG
talar ut i stor intervju Anastacia fick veta att hon drabbats av cancer när hon skulle förminska brösten. Nu är hon frisk och har instiftat en fond till förmån för kvinnor i hennes egen ålder.

LONDON

Sångerskan Anastacia, 29, talar nu ut om sin cancer.

- När jag var sjuk kunde jag inte jobba, inte städa och inte laga mat. Och jag tappade tålamodet med dem som står mig nära, säger sångerskan.

Anastacia är 29 år. Tidigare i år fick hon beskedet att hon, trots sin ungdom, hade bröstcancer.

Anastacia ville förminska sin byst och genomgick därför en rutinmässig underökning och då upptäcktes att hon led av cancer.

- Det jag lärde mig av det här var att man måste undersöka brösten regelbundet och omedelbart söka läkare om man upptäcker något konstigt, säger hon.

Minnet blev sämre

I en stor intervju i månadens nummer av månadsmagasinet Marie Claire berättar Anastacia om sin bröstcancer:

"Strålningsbehandling är en mardröm. Läkarna berättade att jag skulle bli trött och att min hud skulle bli irriterad. Det gjorde mig inget. Men de mediciner jag fick har försämrat min glöd och dragit ned mitt försvar. Jag förlorade styrkan att hålla ihop allting. Plötsligt var det cancern, inte jag, som hade kontrollen. Jag blev väldigt dimmig, jag glömde vad jag just sagt, kunde inte städa mitt hem eller laga mat."

Hon berättar att jobbet bara var att glömma. Popstjärnan ville inte heller umgås med sina närmaste.

"En av de mest hemska sakerna var att jag inte hade mycket tålamod med de människor jag älskar. Jag ville inte tala med någon eller bli omhändertagen. Nu när jag i princip är tillbaka i ett helt normalt tillstånd vill jag ge något tillbaka."

Säljer egen t-shirt

Hon har därför låtit bilda Anastacia fonden för att öka uppmärksamheten på kvinnor i hennes ålder berättar hon vidare.

"Jag planerar också att dra in pengar genom att sälja en t-shirt med orden "Survivor Chick ("Överlevnadsbruden"). När cancern utmanade mig förstod jag hur lite jag visste. Jag känner mig förpliktigad att tala om den även om det innebär att folk kommer att titta på mina bröst resten av mitt liv."

Leif Kasvi