Pernilla Wahlgren missade – Åland

Publicerad 2012-09-15

Skulle sjunga på galamiddag

Pernilla glömde gå av färjan när hon skulle på travfest på Åland. Färjan på bilden har inget med färjan i artikeln att göra.

Pernilla Wahlgren skulle uppträda på Ålandstravets årliga gala - men missade att stiga av färjan.

– Jag stod vid terminalen och var alldeles förtvivlad, säger festgeneralen Stefan Eriksson.

Hundratals inbjudna samlades i kväll för att äta gott och njuta av travfesten i Mariehamn på Åland.

Sångerskan Pernilla Wahlgren var kvällens höjdpunkt och skulle stå på scen lagom till oxfilén var avnjuten.

Men något gick väldigt snett.

Festgeneralen Stefan Eriksson stod på terminalen 18.15 för att möta sångerskan - minuterna gick men Pernilla Wahlgren dök inte upp.

– Till slut såg jag när hon försökte köra av färjan med bilen. Då var det för sent och båten rullade sakta där ifrån. Jag försökte stoppa den men det var lönlöst, säger han.

Lokala profiler rycker in

På något vis hade Pernilla Wahlgren inte uppfattat högtalarutropen att det var dags att stiga av - efter 15 minuter vände färjan tillbaka till Stockholm igen.

– Hon ringde mig och sa att hon tänkte sitta kvar på båten och åka hit igen. Nu har vi ändrat lite i schemat och förhoppningsvis kan hon stå på scenen klockan 23, säger Stefan Eriksson.

Vad ska gästerna göra under tiden?

– Vi kommer försöka fylla tiden med lite andra inslag. Några lokala profiler är delaktiga och ska underhålla, säger han.

"Missade tidsskillnaden"

Pernilla Wahlgren twittrade lyriskt om Ålandresan tidigare under dagen.

– Sitter ensam och äter middag på Viking Line till Åland. Det är fantastiskt med all lyx och flärd som jag får vara med om, skrev hon.

När det stod klart att allt inte riktigt gått som det var tänkt blev det snabbt annat ljud i skällan.

– Jag är en sådan jävla klant. Märkte aldrig att båthelvetet stannade och missade att kliva av. Nu blir det till att tura tre gånger, skriver hon på Twitter.

Fadäsen förklarar hon med att hon missade tidskillnaden.

Ålandstravets avslutningsgala samlar hästsportsintresserade från Sverige och Åland för att vara med när säsongens bästa hästar och kuskar hyllas och prisas.

ANNONS