Nas stäms på miljoner av kidnappningsoffer

avMikael Delin

Foto: AP, Scanpix Sweden
Stäms på 65 miljoner kronor Rapparen Nas stäms efter att en konsertpromotor kidnappats i Angola.

Rapparen Nas stäms på 65 miljoner kronor

Anledningen: En konsertpromotor håller honom ansvarig för att han och hans son kidnappades.

Vintern 2011 skulle superstjärnan Nas uppträda i Angola. Men rapparen dök aldrig upp. Det ledde till att Patrick Allocco som skötte marknadsföringen för spelningen kidnappades under vapenhot tillsammans med sin son.

Kidnapparna jobbade för konsertarrangörer som hävdade att de betalat Nas 315 000 dollar för konserten – pengar som de nu ville ha tillbaka.

Patrick Allocco lämnades sedan över till polisen och hölls kvar i Angola i 49 dagar innan han och sonen fick resa tillbaka till USA med hjälp av den amerikanska ambassaden.

– Vi är glada över att mardrömmen är över, sa han då till sajten TMZ.

Helt nöjd kan han inte varit för nu stämmer han Nas, som han håller ansvarig för att han åsamkats fysiska och psykiska skador under sin fångenskap i Angola, skriver TMZ.

Han ska även ha förlorat sitt hem och företag eftersom han inte kunde jobba under tiden han hölls kvar i Angola. För det vill han ha tio miljoner dollar, över 65 miljoner kronor.

Men stjärnan själv säger att historien inte stämmer.

– Affärerna sköttes inte korrekt. När jag väl fick pengarna var det försent för mig att resa, säger Nas till MTV och hävdar att han skickade tillbaka pengarna.