Hen vinner i kväll

avChristoffer Nilsson

En popgrabb och en rockräv.

De går till final i Melodifestivalen i kväll, enligt oddsmakarna.

Ulrik Munther och Ralf Gyllenhammar tippas få en enkel resa till finalen i Stockholm.

Oddsmakarna är eniga om utgången av kvällens deltävling i Malmö.

Ulrik Munther och Ralf Gyllenhammar är storfavoriter till att gå direkt till final i Melodifestivalen 2013.

Ulrik Munther tog sig hela vägen till en tredjeplats i fjolårets stora final och har lägst odds av samtliga deltagare bland oddsmakarna. Den som satsar en slant på att han sjunger sig till Friends arena får 1,30 gånger insatsen av Unibet, 1,17 av Svenska spel och 1,25 av Bet365.

Enda kvinnan till final

Under veckan har ”Mustasch”-sångaren Gyllenhammar imponerat stort på Nöjesbladets musikkritiker Markus Larsson med bidraget ”Bed on fire”.

”Det är inte bara årets enda riktiga hårdrocklåt. Det är även den bästa hårdrocklåten i tävlingens historia”, skriver han i sin lördagskrönika.

Om oddsen återspeglas efter kvällens telefonomröstning innebär det att Louise Hoffsten är den enda kvinnliga artist som gått direkt till final.

Vrethammar sist

Den exklusiva undersökning som Nöjesbladet tagit del av via spelbolaget Svenska spel ger dock andra spådomar.

Undersökningsföretaget Norstat har på uppdrag av Svenska spel tillfrågat 291 personer som lyssnat på veckans förhandsklipp.

När de tillfrågade fick svara på vilka de trodde skulle ta hem finalplatserna på lördag blev svaret att Ulrik Munther skulle få sällskap av Army of Lovers.

De medverkande i undersökningen, som är ett riksrepresentativt urval, tippar att Sylvia Vrethammar kommer allra sist. Där får hon enligt undersökningen sällskap av oddsmakarnas andrahandsfavorit Ralf Gyllenhammar.

ARTIKELN HANDLAR OM