Lena Endre om livsskräcken: singellivet

Hon genomgick en tuff skilsmässa från regissören Richard Hobert.

Nu berättar Lena Endre om att övervinna livsskräcken: singellivet.

– Det är väl det jag har varit mest rädd för i hela mitt liv, säger hon i SVT:s ”Skavlan”.

Kärlekshistorian tog slut efter 13 år.

Hösten 2011 skickade skådespelaren Lena Endre, 57, in en skilsmässoansökan utan regissören Richard Hoberts, 61, underskrift.

I formuläret skrev Endre: ”vi kommunicerar för närvarande inte alls. Därför skickar jag in handlingarna själv”.

Tio månader senare gick skilsmässan igenom.

”Skönt att inte ta hänsyn”

Under inspelningen av SVT:s ”Skavlan”, som sänds i kväll, berättar skådespelaren öppenhjärtigt om rädslan inför att vara singel.

– Det är väldigt konstigt. Och det är väl det jag har varit mest rädd för i hela mitt liv, att vara ensam. Jag har egentligen aldrig varit ensam, säger Endre som har tre kraschade äktenskap bakom sig.

Skådespelaren, som sällan uttalar sig om sitt privatliv, säger att det tog tid att vänja sig vid livet som ensamstående.

– Så tokigt är det ändå inte. Man får bestämma allt själv. När jag ska gå upp på morgonen, vad jag ska äta till middag, vad jag ska göra på kvällen och hur mycket jag ska jobba. Det är också skönt att inte behöva ta hänsyn, säger hon.

Är fortfarande vänner

Under skilsmässan var arbetslivet Lena Endres andrum.

– Det är rena semestern att gå till jobbet då. Hur sorgligt det än är kan man ändå inte toppa. Man kan lasta av lite grann. Man blir snällare när man kommer hem om man kunnat pysa ut lite där. Det är terapeutiskt verkande lite där också, säger hon.

Endre berättar att hon och Hobert fortfarande är vänner.

– Det tog jättelång tid. Men jag tror att den tiden har man redan kommit fram till vid själva skilsmässan. Tiden är avbetad innan den sker. När man väl skiljer sig går det rätt kvickt till att man kan vara vänner. Man har redan bearbetat varandra ett tag, säger hon under inspelningen.

”En bra relation”

För Nöjesbladet berättar Richard Hobert om exmakarnas relation.

– Vi är fortfarande väldigt nära varandra. Vi har en nära och bra relation. Sen får vi se vad livet leder till, säger han till Nöjesbladet.

Regissören vill dock inte kommentera sin nuvarande civilstatus.

Nöjesbladet har förgäves sökt Lena Endre.

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN