Kristian Luuk: Skavlan berättade om när Persbrandt på fyllan bankade på dörren

Tar sin gamla succé på Sverigeturné

Kristian Luuk förbereder nya säsonger av både ”Fråga Lund” och ”På spåret”.

Men han blåser också liv i sitt gamla succéprogram ”Sen kväll med Luuk” från TV 4 – fast live, på en Sverigeturné ihop med nya medieprofilen Daniel Hallberg.

– Under många år har jag ägnat mig åt annat programlederi. Nu känner jag: Fasen vad kul det här är. Och jag är ganska bra på att få folk att prata, säger han.

Åren 1996–2004 gjorde Kristian Luuk 15 säsonger av ”Sen kväll med Luuk” i TV4. Världsstjärnor som Bruce Springsteen, Madonna och John Cleese var gäster.

Under våren har han gjort ”Scenkväll med Luuk & Daniel Hallberg” några gånger på Scalateatern i Stockholm. Alice Bah Kuhnke, Happy Jankell, Adam Pålsson, Annie Lööf och Marianne Mörck är några som har grillats.

Helt uppenbart har Kristian Luuk längtat efter att få göra intervjuer under de här åren när han gjort en annan typ av program, som ”Fråga Lund” och ”På spåret”.

– Ursprungstanken var att göra intervjuer på scen, bara för dem som satt i rummet. Jag kom inte riktigt till skott med det förrän jag sprang på Daniel, säger Kristian.

Spelade i ”The square”

Daniel, det är Daniel Hallberg, 30. Framgångsrik art director på en reklambyrå. Men också populär Instagramkändis via sketcher och imitationer och skådespelare i Ruben Östlunds Oscarsnominerade och Guldpalmsvinnande succéfilm ”The square”.

– Det har varit allmän ”buzz” kring Daniel i Stockholms mediekretsar. Jag trodde jag var lite sist på bollen, vilket jag kanske var, men han ville jobba med mig, säger Kristian.

Här finns faktiskt också en lite annorlunda ömsesidig beundran.

Daniel växte upp med nu 51-årige Kristian Luuks program i TV4. Kristian å sin sida var en stor beundrare av – Daniels pappa Sven Hallberg, nu 63 år.

– Han höll på med närradio, han var min idol på riktigt. Det är helt sjukt att nu få jobba med hans son, säger Kristian.

”Imiterar alltid Håkan Hellström”

Daniels pappa var sedan med om att starta tv-kanalen ZTV och är nu programchef på radiokanalen Mix Megapol.

– Det som är lite medialt, färgstarka personer, den världen har jag ju sett och hälsat på i under hela min uppväxt, säger Daniel.

Vad är din roll i showen med Kristian?

– Olika humorgrejer. Sketcher och imitationer, både live och lite inspelat. Jag spelar gitarr och gör musik efter vad som har sagts under kvällen.

– Han gör smarta och roliga inlägg. Och imiterar alltid Håkan Hellström, säger Kristian.

Vad är skillnaden mellan att intervjua någon i tv och på scen?

– Folk kan absolut vara öppnare. Vi hade Fredrik Skavlan som i detalj redogjorde för den där kvällen när Mikael Persbrandt på fyllan bankade på hemma hos honom och Maria Bonnevie. Det skulle han nog inte ha gjort inför en miljonpublik i tv, säger Kristian.

Publisert:

LÄS VIDARE