Leif GW Persson går till TV4

Därför lämnar han ”Veckans brott” – knyts till konkurrenten

Efter avhoppet från SVT:s ”Veckans brott”: nu knyts Leif GW Persson hårdare till konkurrenten TV4.

Förutom ”GW:s mord” väntar där flera nya kriminalprogram.

– Min förhoppning är att kunna göra riktigt bra tv, säger han i ett pressmeddelande.

Leif GW Persson, 73, går till konkurrenten.

Efter 16 säsonger med ”Veckans brott” går kriminalprofessorn från SVT till TV4.

– Häromdagen fyllde jag 73 år. Då slog det mig plötsligt att jag borde börja planera för min framtid. Jag kom då fram till att framtiden finns på TV4. Min förhoppning är att kunna göra riktigt bra tv, säger han i ett pressmeddelande.

I det nya jobbet ingår ett nytt kriminalprogram.

– Det nya programmet kommer att lägga stort fokus på aktuella brott. Titel är inte fullt ut spikad än. Det skiljer sig här från GW:s mord som har ett annat tempo där Leif går igenom mordgåtor, säger Fredrik Arefalk, kanaldirektör på TV4.

Fortsätter med ”GW:s mord”

Under sitt besök i Nyhetsmorgon under onsdagsmorgonen utvecklade GW sina tankar om programmet.

– Det ska vara en blandning av aktuellt och sådant som händer. Sen ska vi ha lite djuplodade historier som i bästa fall anknytning till det som händer nu. Jag är svag för folkbildning, säger han.

Leif GW Persson kommer också att fortsätta göra kriminalmagasinet ”GW:s mord” på TV4 och en tredje säsong har premiär 20 mars. Han kommer även att medverka i Nyhetsmorgon regelbundet.

Tog själv beslutet

Leif GW Perssons sista avsnitt av ”Veckans brott” sändes i går kväll. Enligt SVT var beslutet att sluta göra programmet helt hans eget. Vad som händer med programmet i framtiden är oklart.

– Han har bestämt sig för att sluta med ”Veckans brott”. Vi vet inte riktigt vad det beror på, men han tyckte det var dags efter 16 säsonger och ville sluta på topp. Han har pratat om det en tid, men vi har inte velat se den dagen komma. Men den har kommit nu, sa Annika Hamngren, projektledare för SVT Dokumentär till Nöjesbladet i går.

”Veckans brott” har bland annat belönats med tv-priset Kristallen för ”Årets fakta- och aktualitetsprogram” 2011 och årets säsong har setts av miljonpublik varje vecka.

Nöjesbladet har sökt Leif GW Persson.

Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN