”Farmen”-Stella slår tillbaka efter mobbningskritiken: ”Hårdvinklat”

NÖJE

Stella Kibona föll på målsnöret och tvingades lämna ”Farmen” innan finalveckan – efter en chockartad tvist.

Nu slår deltagaren, som anklagats för mobbning, tillbaka och riktar samtidigt skarp kritik mot TV4.

– Uppenbarligen är det bättre att snacka skit bakom kameran än att säga det framför, säger Stella Kibona till Nöjesbladet.

I söndagens ”Farmen” slår Jean-Pierre Marques, 31, ut Robin Johansen, 30, efter en gastkramande tvekamp. I tävlingen ”sågen” lyckas han med minsta möjliga marginal såga ner sin motståndare.

Men Marques hinner knappt fira segern innan programledaren Paolo Roberto kommer med ett chockbesked, att ytterligare en tvekamp ska äga rum.

Eftersom Helena Hedqvist, 24, ännu inte lyckats vinna en amulett, som är en förutsättning för att vinna hela tävlingen, tvingas hon upp i duell och där väljer hon Stella Kibona, 32. Kibona blir också den sista att tvingas lämna gården innan finalveckan, efter att ha förlorat styrketävlingen repet.

Känner inte igen sig i kritiken

Stella Kibona berättar för Nöjesbladet att hon ångrar sitt val av tvekamp.

– Först hejade man på JP och all energi och glädje gick till det. Helt plötsligt blir man vald till kämpe och det var inget man överhuvudtaget förberett sig på. Det kom som en liten chock. Man hade inte alls tänkt på vilken gren, jag bara sa något, jag tänkte inte till, säger hon och berättar hon hade haft en bättre chans i kunskapsduellen.

1 av 2 | Foto: TV4
Stella Kibona

Under säsongen har TV4 fått massiv kritik för hur deltagarna behandlar varandra. Stella Kibona är en av de som många menar har mobbat några av deltagarna på gården.

Kibona menar i sin tur att kritiken är orättvis och att hon har fått klä skott för saker hon inte har gjort.

– Jag känner aldrig att jag har varit den som mobbat någon. Däremot har jag sagt ifrån. Jag personligen tycker inte jag har mobbat någon. Hade det varit så hade jag bett om ursäkt, men jag vet att jag inte har gjort något, säger hon.

”Inte den som vill ta skit”

Stella Kibona tycker att alla var lika skyldiga till den dåliga stämningen på gården, och hon säger att hon själv mådde dåligt under inspelningen då hon kände sig utsatt.

– Det var hårda slag som jag fick ta hela tiden sen andra veckan. Jag är inte den som vill ta skit, jag står gärna upp och fajtar tillbaka. Men jag gråter inte framför kamerorna, säger hon och fortsätter.

– Jag smyger inte bakom folk, jag säger vad jag tycker och tänker. Och det har varit en nackdel på ”Farmen”. Uppenbarligen är det bättre att snacka skit bakom kameran än att säga det framför.

Får ta emot näthat

Stella Kibona beskyller samtidigt TV4 för att ha hårdvinklat programmet så det framstår som att hon är en av de som är värst. Som en följd har hon fått ta emot mycket näthat.

– Det har gått till överdrift, säger hon.

TV4 svarar på kritiken i ett mejl till Nöjesbladet.

”Det är alltid jättetråkigt att höra att någon deltagare blir utsatt för näthat. Vi uppmanar dem alltid att anmäla om det förekommer hot. Det vi visar i programmet är också ett 30 minuter långt koncentrat av dygnets 24 timmar, mycket av det som sker och sägs kommer inte med. Det vi visar är de mest avgörande situationerna på Farmen och det kan såklart ibland uppfattas som vinklat”, skriver Anders Edholm, pressansvarig för ”Farmen”.

”Farmen” sänds på TV4 och TV4 Play måndagar till torsdagar klockan 19:30 och söndagar klockan 20:00.

Här är alla vinnare av ”Farmen” – känner du igen dem? 00:34
ARTIKELN HANDLAR OM

Farmen

TV4