Whoopi Goldberg

Hetaste ryktet inför Oscarsgalan: Whoopi Goldberg hemlig värd

Oscarsgalan har inte varit utan värd sedan 1989

avAlex Hartelius

Sedan Kevin Hart hoppat av uppdraget som värd för Oscarsgalan har det florerat rykten om eventuell ersättare.

Det senaste är att Whoopi Goldberg, som lett galan vid fyra tillfällen tidigare, är hemlig värd.

– Det kan ju inte vara så att ingen tog jobbet för världens största gala, säger Aftonbladets filmrecensent Karolina Fjellborg.

Komikern och skådespelaren Kevin Hart var till en början tänkt som värd för Oscarsgalan. Men i samband med att han tilldelades uppdraget kom det fram att han flera år tidigare uttryckt sig homofobiskt på Twitter, vilket resulterade i att han hoppade av.

Det har tidigare spekulerats vem hans efterträdare kan tänkas bli. Trots ABC:s vd Karey Burkes meddelat att galan kommer att ledas av prisutdelarna har ryktena inte stannat.

Den senaste teorin är att Whoopi Goldberg, som lett galan vid fyra tillfällen tidigare, är hemlig värd. Anledningen: Hon sjukskrev sig från det dagliga jobbet som värd för talkshowen ”The view” dagen efter att hon annonserats som en av presentatörerna för Oscarsgalan.

Karolina Fjellborg: ”Blev jättekaos”

Teorin får stöd av Aftonbladets filmrecensent Karolina Fjellborg.

– Jag tror att det finns en plan, det kan ju inte vara så att ingen tog jobbet för världens största gala. Det låter vansinnigt, säger hon i Aftonbladet TV.

Att Oscarsgalan står utan värd har inte hänt sedan 1989 och då blev det ett fiasko.

– Det blev jättekaos. Då gjorde man ett öppningsnummer med en stackars kvinna utklädd till Snövit som fick sjunga duett med Rob Lowe. Producenten var ju stekt för evigt efter det här, det var jättedåligt. Ett sånt haveri får inte ske igen, man måste ju ha en plan, säger Karolina Fjellborg.

Ryktena dementeras av The view

The view-sidekicken Joy Behar har, enligt Time, dementerat ryktena i talkshowen om att Whoopi Goldberg sjukskrivit sig för att förbereda sig inför Oscarsgalan.

– Hon återhämtar sig faktiskt från en lunginflammation. Det var det hon hade och det är allvarliga grejer. Så jag tror inte att hon kommer att vara värd för Oscarsgalan och jag är säker på att hon är mycket besviken.

Aftonbladet Plus sänder galan live för fjärde året i rad. Programledare är Frida Söderlund och Karolina Fjellborg sidekick.

– I vår livesändning missar du inte en minut från röda mattan. Vi finns med när gästerna anländer och håller tittarna i handen under galan i sin helhet. Vi kommer också att ha med oss några av Sveriges främsta filmexperter, för att analysera såväl vinnarna som de övriga nominerade, säger Frida Söderlund.

Sändningen startar i kväll 21.30.

Mer information om Aftonbladets sändning från Oscarsgalan hittar du här.

ARTIKELN HANDLAR OM