Sean Penn

Sean Penn stämmer stjärnregissör

Av: 

Joni Nykänen

NÖJE

Stämning på 10 miljoner dollar

”Empire”-skaparen och regissören Lee Daniels jämförde Sean Penn med den erkända kvinnomisshandlaren Terrence Howard.

Det får filmstjärnan Penn att se rött – och nu stämmer han filmregissören för förtal.

Filmstjärnan Sean Penn stämmer ”Precious”-regissören Lee Daniels för förtal. Stjärnskådisen begär 10 miljoner dollar efter att Daniels i en intervju anklagat Penn för att slå kvinnor, skriver branschtidningen Variety.

Stämningen inkom till New York Supreme Court i tisdags.

Lee Daniels kommentar kom i en intervju i branschtidningen Hollywood Reporter, där han drog paralleller mellan ”Empire”-skådespelaren Terrence Howards problem och händelser som andra stjärnor hamnat i.

Orsakat ångest och skadat anseende

Daniels sa att Howard inte har gjort något som skiljer sig åt från Marlon Brandos och Sean Penns handlingar. "Plötsligt är Howard någon jävla demon. Det är ett tidstecken, kring ras, och vartåt vi är på väg i Amerika", sa Daniels.

I stämningen står det att genom att relatera Terrence Howard, som har erkänt kvinnomisshandel och gripits flera gånger för våldsamheter mot kvinnor, så har Daniels antytt att Penn är skyldig till ett fortlöpande våld mot kvinnor.

I dokumentet står det också att, trots att Penn haft vissa sammandrabbningar med lagen så har han aldrig blivit gripen, eller fälld, för våld i nära relationer. Och att påståendena har skadat Penns anseende, samt gett honom ångest.

ANNONS

Beställ muminmuggen Fiske lagom till Mumindagen - nu till rabattpris hos Nordic Nest!

Extern länk från Nordic Nest

Köp muminmuggen här!

Publisert:

LÄS VIDARE

Playboyen Dan Bilzerians galna liv av vapen, våld och hjärtattacker

ÄMNEN I ARTIKELN

Sean Penn

Terrence Howard

Empire

Marlon Brando

Klick!