”E-Type” Martin Erikson

E-Types krig mot mössen

Av: 

Isabel Norman

NÖJE

Så funkar hans hemmasnickrade råttfälla

Vem vinner muskriget?
Vem vinner muskriget?

Martin ”E-Type” Erikson har fört ett krig mot möss på sin gård.

Tog hjälp av vetemjöl, en hemmabygd musfälla och enris i kampen.

– Det var möss överallt, det var helt sjukt, säger han.

På sin gård på Ekerö utanför Stockholm tar Martin ”E-Type” Erikson, 50, emot djur som far illa. Men alla djur är inte riktigt lika populära, i alla fall inte inomhus. Artisten och krogägaren berättar att han har fört en kamp mot möss.

– Jag är otroligt noga med att mata vinterfåglarna med fågelfrön. Jag tror att det har varit förmånligt för mössen. Mössen som har bott här har fått stora familjer. Men rätt vad det är så har antalet ökat från fem till hundrafem. Det var möss överallt, det var helt sjukt, säger han.

Tycker du att det är obehagligt?

– Nej, de är så söta. Men jag vet att de kan ha med sig en del fula bakterier och man vill inte ha möss i köket. Men det finns inga bra råttfällor. Jag köpte en som garanterat skulle ha ihjäl mössen på en sekund men fällan hade bara slagit runt nosen. Det är tortyr. Jag kunde inte sova den natten, berättar han.

Vill inte att de ska lida

Martin Erikson vill inte att mössen ska lida och har bygga en egen råttfälla, en bur som han fångar mössen i.

– Jag kör ut en bra bit i skogen och släpper mössen. En granne sa att man ska börja med att köra fyra varv i cirklar, för annars vet mössen precis var man bor och kommer tillbaka. Men det vet jag inte om det är sant, säger han.

”Börjar ordna sig”

Den intensiva kampen har nu gett resultat.

– Nu börjar det faktiskt att ordna sig. Jag tycker att det har börjat ge resultat men hela hösten och vintern har varit hopplös. Men jag är för snäll också. Jag vill inte lägga ut råttgift, säger han.

Den stora gåtan var hur mössen tog sig in. Han misstänkte gästrummet och la ut ostbitar men varje morgon var de borta.

– Min enda möjlighet var att lägga ut vetemjöl som skulle fastna på deras fötter och göra björnliganspår. Spåren ledde till en mikroskopisk springa i garderoben. Så jag pulade ner enris där. Jag har provat att lägga ut ost igen men den bara torkar så nu är det fritt. Så får man hålla på. Det är ett ständigt pågående krig, säger Martin Erikson.

ANNONS

Packa badväskan med Cellbes! Baddräkter och bikinis med hög midja, shapingeffekt i fina färger till ett bra pris!

Extern länk från Cellbes SE

Shoppa här!

Publisert:

LÄS VIDARE

Stjärnan om ångesten: Som ett svart mörker

ÄMNEN I ARTIKELN

”E-Type” Martin Erikson