Melodifestivalen

Bevakningen av schlagern presenteras av

Avslöjar: Samir Badran är klar för Melodifestivalen

Har fått klartecken tillsammans med Viktor Frisk

Samir Badran gör schlagerdebut.

Nöjesbladet kan avslöja att ”Paradise hotel”-profilen har fått klartecken från Melodifestivalen.

Dessutom kommer Linus Svenning återvända till tävlingen nästa år.

Redan i september kunde Nöjesbladet berätta att schlagergeneralen Christer Björkman jagade ”Paradise hotel”-profilen Samir Badran, 24, och bloggaren Viktor Frisk, 19, till Melodifestivalen. I somras fick de till en rejäl sommarplåga med låten ”Success” som har över 11 miljoner spelningar på Spotify.

Enligt samstämmiga källor är duon nu helt klar för nästa års tävling om att få respresentera Sverige i Eurovision song contest.

– Det är precis samma typ av partylåt som ”Success”, de som gillade den kommer inte att bli besvikna, säger en källa som hört låten.

Svenning återvänder

Dessutom kan Nöjesbladet avslöja att ett av årets genombrott i tävlingen kommer att återvända till Melodifestivalens scen 2015. Linus Svenning, 24, som kom femma i finalen i mars med låten ”Bröder” har också fått klartecken från Christer Björkman, uppger flera källor med god insyn i Melodifestivalens redaktion.

– Det är Fredrik Kempe som har skrivit låten även i år, säger en källa.

Stjärnskottet är med

Hittills under hösten har Nöjesbladet kunnat avslöja att såväl Måns Zelmerlöw som Andreas Weise och Rickard Söderberg ska tävla i nästa års melodifestival. Till den listan kan nu också unga stjärnskottet Isa Tengblad, 16, läggas. Redan som 14-åring framträdde hon i ”Sommarkrysset” med egna hiten ”Bomb” och nu ska hon enligt källor tävla i Sveriges största tv-program.

Däremot kommer Panetoz, som tidigare uppgetts vara klar för tävlingen, inte vara med nästa år:

– Vi har fått besked från SVT att låten inte kommer att vara med, säger en person nära gruppen.

Publisert: