Låt oss nu tiga ihjäl ”Hollywoodfruar”

Foto: Caroline Grane, ny Hollywoodfru.
NÖJE

Ska vi inte göra gemensak sak den här våren och tiga ihjäl ”Svenska Hollywoodfruar”?

Nu erbjuder ju till och med TV3 själva ett anständigare alternativ om svenskar som lever den amerikanska drömmen.

I veckan presenterade TV3 nästa blondin klar för drabbning i ”Svenska Hollywoodfruar”, som snart börjar på sin åttonde ­säsong.

Hon heter Caroline ­Grane, och är förstås både vacker och ödmjuk. Hon är ”väldigt stark och independent”, hon är en frisk fläkt jämfört med de andra, hon har ett intressant liv, hon kan sälja hus för 30 miljoner dollar, hon har väldigt starka åsikter och hon ­lovar mycket drama och konflikter.

Alltså tröttheten som rullar in.

”Svenska Hollywood­fruar” var underhållande initialt. Men känns numera – även om det fortfarande kan vara svårt att titta bort, enligt bilkrasch-principen – mest som ett beklämmande forum för regisserade bråk mellan kvinnor med mer pengar än omdöme, och ett koncentrat av det allra deppigaste med Facebook-samhället, där narcissism och tygellösa bekräftelsebehov härjar fritt.

Nej, ska man se en realityserie i TV3 om svenskar som lever i ljuv förening med dollar den här våren är ”Parneviks” ett gladare alternativ.

Serien, som har premiär på måndag, följer Jesper Parnevik med familj i Florida, och är en sorts svensk ”Familjen Kardashian”. Komplett med stor barnaskara där alla har namn som börjar på samma bokstav.

Fast här är ett brokigt gäng kända gäster inbjudna också. I premiären flyttar Lars Ohly och Samir Badran in, medan prinsessan Birgitta tittar in på middag.

Det är en märklig sammansättning av människor, och Ohly är den enda som verkar ha koll på vem som är vem. Men Parneviks är åtminstone bättre värdar än vad nonchalanta Maria Montazami medfamilj var i den ­penibla ”Svenska Hollywoodfruar”-avstickaren ”Montazamis med vänner”.

Och de är ett betydligt trevligare gäng att följa än vad Britt Ekland och hennes stackars barn var i den djupt deprimerande ”Svenska Hollywoodfruar”-spinoffen ”The Eklands”.

TV3 uppfinner inte direkt realityhjulet på nytt här. Men ”Parneviks” går i alla fall inte ut på att blekta blondiner med könsrollstänket från helvetet ska försöka klösa ur ögonen på varandra.

Och Gunilla Persson syns inte till på gästlistan.

Halleluja.

1 av 3

KARROMETERN

Stekhett

”American crime”, som hade premiär på ABC förra veckan, kan vara din nya favoritserie. Kom ihåg var du läste det först och håll ögonen öppna efter en svensk import.

Ljummet

De kombinerade ansträngningarna från mannen ­bakom ”House” (­David Shore) och mannen bakom ”Breaking bad” (Vince Gilligan) borde ha resul­terat i mer. Men ”Battle Creek” har något, och är värd att hålla ögonen på.

Iskallt

”100 code” (HBO Nordic). Klumpig klyschfest med buttra omaka snutar och flås över nakna kvinnolik.

ARTIKELN HANDLAR OM