Juryn i bråk – om Stenmark

Publicerad:
Uppdaterad:

NÖJE

Halvdana poäng från Let's dance-domarna

1 av 5

Ingemar Stenmark älskas av tv-tittarna – men delar domarna i två läger.

Under gårdagens ”Let’s dance” drev han juryn till storbråk.

– Vi kommer behöva ha ett riktigt allvarligt möte om hur vi ska handskas med det här, säger Tony Irving.

Ända sedan ”Let’s dance”-säsongen startade har skidkungen Stenmark delat juryn itu. Ann Wilson och Dermot Clemenger har gett flera positiva utlåtanden, medan Tony Irving kritiserat honom hårt. Efter gårdagens tango hände samma sak.

Och Wilson och Clemengers goda kritik till Stenmark fick Irving att gå taket.

”Rakt på sak”

– Jag är väldigt kritisk till mina kollegors beteende att linda in det i silkeshandskar. Det hjälper inte att vara snäll när någon vill bli bättre, säger han.

Irving menar att kritiken är viktig för att Ingemar Stenmark ska kunna utvecklas, och tror att resten av juryn är nervösa för att kritisera tittarfavoriten.

– Jag har sagt till Ingemar tre veckor i rad vad han behöver bli bättre på, och han blir gradvis bättre, men det är inte nog. Jag tycker att jag är rakt på sak och säger vad han behöver förbättra, säger han.

”Han är fel ute”

Efter gårdagens sändning hade de delade åsikterna gått så långt att Tony Irving kände sig tvungen att agera.

– Jag tror att vi kommer behöva ha ett riktigt allvarligt möte om hur vi ska handskas med det här inför nästkommande tävling, säger han.

Men Ann Wilson håller inte med om att hon och Dermot Clemenger bedömer Stenmark på ett annorlunda sätt än de andra.

– Absolut inte, jag bedömer alla på samma sätt. För min del var det ingen favorisering över huvudtaget. Om han pratar för mig så är han helt fel ute, säger hon.

Själv är Ingemar Stenmark inte särskilt nöjd med sin insats i tangon. I mitten av numret tappade han koreografin och stressen gjorde att han knappt hörde vad juryn gav honom för bedömning.

”Var totalt borta”

– Det var fem sekunder som blev fel och det kom som en chock. Jag var totalt borta. Det var som i en dimma för mig, jag tog inte in så mycket. Jag var helt skakig och illamående efteråt.

Irving var ganska kritisk till dig, vad tänker du om det?

– Det var någon som sa det, men jag kan inte säga något, jag kan för lite om dans för att uttala mig om det. Han sa väl saker som han har sagt hela tiden.

Publicerad: