Här grips den nakne mannen

Av: Christoffer Nilsson, Rebecca Haimi

Publicerad:
Uppdaterad:

Han tände eld på ett rum på stjärnans hotell – togs av polisen Källan: ”Han hade bokat rummet bredvid henne”

1 av 5 | Foto: ”HON VERKADE CHOCKAD” Pamela Anderson återvänder till hotellet efter att ha spelat in ”Skavlan”. ”Hon verkade chockad av turbulensen”, säger ett ögonvittne.

En man tände eld på ett rum på Pamela Andersons hotell – han greps naken och förvirrad, enligt polisen.

Enligt en källa med god insyn misstänks ”Bay­watch”-stjärnan ha varit mannens måltavla.

– Han är gripen misstänkt för försök till mordbrand, säger Sven-Erik Olsson vid Stockholmspolisen.

Under sitt Stockholms­besök har världskända skådespelaren och modellen Pamela Anderson, 47, valt att bo på Berns hotel i centrala Stockholm.

Vid 17.20 på torsdagen lämnade hon hotellet för att åka till inspelningarna av SVT:s ”Skavlan”. En kort tid senare gick ett automatlarm i hotellet och räddningstjänst ryckte ut.

En brand hade startat i ett hotellrum på den tredje våningen men kunde snabbt släckas, enligt räddningstjänsten som var på plats 17.40.

Brann i rummet

Tio minuter senare larmades polisen.

I rummet intill branden hade räddningstjänsten hittat en man.

– Man anträffade en förvirrad naken man i 35-års­åldern i rummet intill. Han verkade inte må så bra och det visade sig att det var i hans rum det brann, säger Sven-Erik Olsson, pressinformatör vid Stockholmspolisens länskommunikationscentral.

Vid 21-tiden samma kväll uppgav Sven-Erik Olsson att mannen gripits och förts till Norrmalms polisstation.

– Han är gripen misstänkt för försök till mordbrand. Jag vet inte omfattningen av branden, den var inte speciellt stor men det var ändå en spridningsrisk, säger Sven-Erik Olsson.

Var där flera gånger

Enligt en källa med insyn hade mannen bokat rum på samma våning som Pamela Anderson bodde på. Tidigare på torsdagen hade hon flera gånger gått in i rummet där mannen hittades för att sminka sig inför fotograferingar – ett rum som stod till sällskapets förfogande.

– Rummet var en total röra. Han hade rotat i väskor och möblerat om hela rummet. Det känns troligt att hans agerande var riktat mot henne och på grund av hennes närvaro, säger källan.

När Pamela Anderson återvände till hotellet efter inspelningarna var polisen kvar. Pamela Anderson och flera i hennes läger hördes av polisen.

– Hon verkade chockad av tumultet, säger ett ögonvittne.

Vid 23.30 lämnade Pamela Anderson hotellet, som hon fortfarande är gäst på trots det inträffade. Hon begav sig med sitt sällskap till innekrogen Nosh And Chow.

Ständig säkerhet

Under kvällen var det hög aktivitet när man försökte arbeta med de skador som uppkommit genom branden.

Utlösningen av sprinklersystemet ska ha orsakat vattenskador, enligt Johan Winsnes, ledningsförman på räddningstjänsten.

Sent i natt bekräftade Norrmalmspolisens stationsbefäl Jan-Åke Nilsson att den gripne mannen fortfarande är misstänkt för försök till mordbrand.

– I övrigt kan jag inte kommentera något. Det finns anledning att inte släppa information som kan störa utredningen, det är av hänsyn till de inblandade också, säger han.

På fredagsförmiddagen har polisen fortfarande in hört mannen.

– Han sitter anhållen. Det ska hållas förhör med honom på förmiddagen och en teknisk undersökning av platsen, säger Kjell Lindgren, presstalesman på Stockholmspolisen.

Mannen är fortfarande misstänkt för försök till mordbrand.

– Han är misstänkt för skadegörelse och våld mot tjänsteman, säger Kjell Lindgren.

”Personlig tragedi”

Enligt Yvonne Sörensen Björud, vd för Berns hade branden ingenting med Pamela Andersons besök att göra.  

– Vi hade en mindre brand på ett hotellrum som släcktes med insatser från våra medarbetare och sprinkler i taket som löstes ut.

Vi vet inte hur branden uppkom. Händelsen har ingenting med Pamela Anderssons besök på Berns att göra. Mannen som bodde på rummet var förvirrad och det ser mera ut som en personlig tragedi, skriver hon i ett mejl till Nöjesbladet.

Sedan Pamela Anderson landade i Sverige i förrgår har hon ständigt haft säkerhetspersonal kring sig och hon har tidigare haft stora problem med stalkers.

För tre år sedan bröt sig en kvinna in i hennes hus i Malibu och bodde i ett gästrum i dagar utan att bli upptäckt.

Inviger nattklubb

När polisen grep kvinnan bar hon en av Pamela Andersons baddräkter från tiden i den kultförklarade 90-talsserien ”Baywatch”.

– När polisen kom skar hon upp sina handleder, har Anderson sagt enligt Telegraph.

Kvinnan överlevde självmordsförsöket men deporterades senare från USA.

Under fredagen ska Pamela Anderson inviga en nattklubb i Sandviken. För att locka Pamela Anderson till klubben Allstar ska ägaren Shawn Afshari och hans affärspartner ha erbjudit sig att donera pengar till en djurrättsorganisation.

– Vi rullar ut röda mattan, hon är en gäst. Annars händer inget speciellt, har han tidigare sagt.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN