’Om du är förälder – bli inte packad’

Reporter: Aftonbladet

Publicerad:
Uppdaterad:

Gry Forssell vill se skärpning på firandet av midsommar: Folk är mer onyktra än de tror

1 av 2 | Foto: Natanael Johansson
Föredrar stövlar Gry Forssell kommer att pendla mellan Stockholm och Luleå i sommar. Där har hon ett sommarställe. ”Där sparkar jag av mig de klackade skorna och drar på mig ett par stövlar”, säger hon.

Föräldrar blir fullare än de förstår inför barnen på midsommar.

Det tror Gry Forssell. Själv tänker hon hålla sig lugn – och vill att fler skärper till sig.

– Jag tycker inte att man ska vara packad med sina barn, säger tv-profilen.

Midsommar firas främst för barnen, tycker Gry Forssell, 41. Därför firar hon lugnt hemma tillsammans med familj och ­vänner.

– Det blir en lugn och skön ledig dag. Eftersom jag har barn kommer jag inte att göra något galet, säger hon.

Tv-profilen säger att hon kan tänka sig en snaps till sillen eller ett glas vin till maten, men sedan räcker det.

– Jag tycker inte att man ska bli packad med sina barn. Det är mycket prat om det här runt julen, att man ska hålla den vit för barnens skull, men det handlar lika mycket om midsommar, säger Gry Forssell.

”Det är inte bra”

Hon tror att många föräldrar inte inser hur berusade de blir tillsammans med sina barn.

– Folk blir mer onyktra än vad de tror. Det kanske är en varm sommardag och man börjar redan runt lunch. Tänker att ”äh vad fan, det är ju midsommar!”. Jag tycker inte att det är bra.

I morgon är Gry Forssell tillbaka på Gröna Lunds scen. Det blir åttonde ­säsongen hon programleder ”Sommarkrysset” i TV4.

Det blir en kvinnlig trio som i år leder den direktsända sommarunderhållningen i tv. Förutom Gry Forssell sänder Lotta Engberg från Liseberg, och Petra Marklund är ny programledare för ”Allsång på Skansen”.

– Jag kommer att titta på allsången för jag är nyfiken på hur det kommer att gå för Petra. Hon är skitduktig, så jag tror att det kommer att bli jättebra, säger Gry Forssell.

Hon är glad över att även Skansen till slut släpper fram en kvinnlig ­programledare.

– Det är så himla skönt. Det är bra att det är hon, för om en kvinna inte skulle göra det bra kommer det att stå en snubbe i kostym där igen nästa år och ställa allt till rätta, säger Gry Forssell.

Tror du det?

– Oh ja! Men hon kommer att axla det här, så jag är helt lugn.

Sommarställe i Luleå

Om Petra Marklund är nervös inför uppdraget så utstrålar Gry Forssell lugnet självt. Hon kommer att flänga mellan Stockholm och Luleå hela sommaren.

– Vi har sommarställe i Luleå skärgård. Jag tar ­sista planet därifrån på fredagen och åker tillbaka på söndagen. Då sparkar jag av mig de klackade skorna och drar på mig ett par stövlar. Jag har det bra, men jag har jobbat som programledare i 20 år och går inte runt i veckorna och är nervös, säger hon.

Det här är Gry

Gry Forssell kommer att pendla mellan Stockholm och Luleå i sommar. Där har hon ett sommarställe. ”Där sparkar jag av mig de klackade skorna och drar på mig ett par stövlar”, ­säger hon.
Gry Forssell kommer att pendla mellan Stockholm och Luleå i sommar. Där har hon ett sommarställe. ”Där sparkar jag av mig de klackade skorna och drar på mig ett par stövlar”, ­säger hon.

Namn: Gry Forssell.

Ålder: 41 år.

Bor: Enskede, Stockholm.

Årsinkomst: 1 648 900 kronor.

Familj: Maken Alex Kossek och barnen Vincent, 11 och Nikki, 5.

Aktuell: Programledare för ”Sommarkrysset” i TV4 med premiär i morgon lördag. Tar sommaruppehåll från Mix Megapols morgonshow ”Äntligen morgon”.

Publicerad: