Alexander Bard

10 000 underskrifter: ”Sparka Alexander Bard”

Av: 

Stina Dahlgren

NÖJE

Instagramkontot TNKVRT har startat en namninsamling för att få bort Alexander Bard från ”Talang”-juryn.

I skrivande stund har över 10 000 personer skrivit under uppropet som anklagar jurymedlemmen för rasism och sexism.

– Det är ett stort skämt och en ren lögn, säger Bard.

Nästa vecka drar underhållningsprogrammet ”Talang” återigen igång på TV4. Juryn i år består av Bianca Ingrosso, LaGaylia Frazier, David Batra och Alexander Bard. Den sistnämnda har tidigare fått kritik för sina uttalanden på Twitter om bland annat #metoo. Nu har en namninsamling startats för att få bort Bard från juryn.

”Problemet med Bard är att han både förnedrar och kränker kvinnor”, skriver Instagramkontot TNKVRT som står bakom initiativet.

Tio tusen underskrifter

De kallar Bard för både sexist och rasist och vill nu att TV4 ska göra sig av med jurymedlemmen.

”Hans åsikter strider mot TV4:s nolltolerans kring rasism och genom att ha kvar honom i juryn visar de att det är okej att kränka andra så länge det inte sker på TV4:s bekostnad. Och det är inte okej”.

Hittills har över 10 000 personer skrivit på namninsamlingen mot Bard och därmed är målet som var satt av TNKVRT nått. De uppmanar sina följare att använda sig av hashtagen #dontbeabard, fritt översatt till svenska ”var inte som Bard”. Cissi Wallin är en av alla som uppmärksammat namninsamlingen och hashtagen.

”Ett stort skämt”

Bard själv är inte orolig över att detta ska påverka hans medverkan i juryn.

– Man kan inte sparka någon på grund av åsikter i Sverige, det är fascism, säger han.

Han påpekar att han varken är rasist eller sexist och tar inte initiativet på allvar.

– Det är ett stort skämt och en ren lögn, det har ingenting att komma med. Var är argumenten? På vilket sätt är jag rasist och sexist? De bara står och ljuger. Kampanjen har ingen trovärdigt alls.

Nu vill han fokusera på ”Talang” som snart har premiär. Han tänker inte lägga ner tid på att bemöta eller stoppa namninsamlingen.

– Jag skulle kunna åtala dem för förtal men jag tänker inte ge dem den uppmärksamheten, säger Alexander Bard.

TV4 har läst upproret

Lotta Andersson, exekutiv producent för “Talang” skriver i ett mejl till Nöjesbladet att de är medvetna om namninsamlingen och att TV4 har läst upproret.

“På TV4 värnar vi den yttrandefrihet som vi har i Sverige och den ger Alexander Bard, precis som hans meningsmotståndare, rätten att tycka, tänka och säga det dom vill, även om det inte stämmer överens med det som vi på TV4 står för. Men det betyder inte att man får göra det i TV4 eller på våra plattformar. För oss är det viktigt att inte hamna i en situation där vi inte låter personer medverka i våra kanaler grundat på sina åsikter”, skriver hon.

ANNONS

På jakt efter nya kostymbyxor? Hitta dina favoriter till bra priser i Ellos breda sortiment!

Extern länk från Ellos

Gå till Ellos

Publisert:

LÄS VIDARE

Kritikstorm mot Alexander Bard efter attacken mot Black Lives Matter

ÄMNEN I ARTIKELN

Alexander Bard

TV4

Talang (tv-program)

Rasism