Paradise hotel 2017

Därför vann de ”Paradise hotel” – spelet bakom kulisserna i finalen

Av: 

Stina Dahlgren

NÖJE

Anna Pankova och Jonathan Hermansson är vinnarna av ”Paradise hotel” 2017.

Trots att de bara hade stått som par i ett dygn lyckades de kamma hem prispengarna tillsammans.

– Den sista ”Pandoras ask” var definitivt avgörande i spelet, säger Jonathan.

De blev ett par dagen före finalen. Hon hade varit där sedan start, han kom in som en ”all star” sent i säsongen. I kväll stod det klart att vinnarna av ”Paradise hotel” 2017 är Anna Pankova, 21, och Jonathan Hermansson, 26.

– Den sista ”Pandoras ask” var definitivt avgörande i spelet. De andra smällde ju på Smail och Kristian, men jag fick inte en enda tuff fråga. Dessutom var det pakter redan på planet ner. Jag skulle spela med Jeppe och Mos och de fiskade över många på vår sida, säger Jonathan.

De tror också att kombinationen av de två tillsammans var avgörande för en vinst.

– Hermansson var omtyckt och jag hade varit med länge och kände alla, säger Anna.

Förstod att något var fel

Tillsammans vann de överlägset röstningen mot Emma Hellström och Smail Alihodzic med elva röster mot två.

– De kanske tänkte att det är större chans att vi kastar kulan än att Smail och Emma gör det, säger Anna.

Efteråt blev det tumult då flera deltagare försökte övertala både Anna och Jonathan att deras partner tänkte kasta kulan.

– Innan vi skulle gå in på hotellet så sitter man ju och väntar på att produktionen ska rigga i ordning allting. Då ser jag hur Annas blick är helt frusen och borta. Hon svarade inte på mina frågor ens så jag förstod att någonting var fel. Kristian hade ju sagt att jag tänkte kasta kulan, säger Jonathan.

Fick chansen att dela pengarna med pojkvännen

Paret berättade vad de hade fått höra från de andra deltagarna och pratade ut ordentligt efter röstningen. Trots det var Jonathan inte helt säker på att han kunde lita på sin partner.

– Jag kände att om jag kommer till kulceremonin och det är den där kalla Anna med det där ansiktsuttrycket jag såg efter röstningen, då kommer jag kasta kulan direkt. För då vet jag att hon kommer kasta den, säger han.

Anna fick chansen att dela vinstsumman med Kristian Täljeblad, den partner hon haft större delen av tiden i huset och idag hennes pojkvän. Kravet var att hon i så fall skulle kasta kulan.

– Men nej, jag tänkte att jag ville vinna det tillsammans med Jonathan och istället bjuda Kristian på någonting. På så sätt vann vi allihop, säger Anna.

Bjuder ”Mos” på en resa

Jonathan fick samma erbjudande och hans val föll på bästa kompisen Robin ”Mos” Andersson. Under kulceremonien försökte ”Mos” övertala honom att kasta kulan.

– Men jag kände att jag och Anna hade fått rösterna ihop, och jag kan inte ta hennes pengar för att ge dem till ”Mos” även om jag älskar honom.

– Han har själv stått där med en kula och han förstår mitt läge. Han ska få sig en resa ändå där vi drar iväg några veckor, säger Jonathan.

ANNONS

Ellos erbjuder 30% rabatt* på dyraste varan, gäller på fler än 500 varumärken. Din kod: 455709

Extern länk från Ellos SE

Shoppa här!

Publisert:

LÄS VIDARE

Så gick det sen - Paradise hotel

ÄMNEN I ARTIKELN

Paradise hotel 2017

Paradise hotel

Kristian Täljeblad

Smail Alihodzic

Robin ”Mos” Andersson