Så hjälper kändisarna de drabbade efter Manchester-attacken

Av: Agnes Aronsson

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 4 | Foto: Steffen Schmidt/AP
Liam Gallagher ger en södkonsert.

Flera kända ansikten har valt att starta insamlingar av olika slag för att stötta de som drabbats av attacken i Manchester.

Nu tar Liam Gallagher det ett steg längre och skänker alla intäkter efter en stödkonsert.

– Jag bara visste att jag var tvungen, säger Liam Gallager till Manchester Evening News.

22 personer dog i måndagens attack som inträffade efter en konsert med den amerikanska sångerskan Ariana Grande. Efter attentatet i Manchester valde bland annat Take That och Blondie att ställa in spelningar av respekt för offren.

Men Liam Gallagher tänker annorlunda. Oasis forna frontman gör sin allra första solo-konsert någonsin till stöd för de drabbade i attentatet i Manchester. Han är själv född och uppvuxen i Manchester.

– Jag bara visste att jag var tvungen. Jag gör det inte för pengarna. Spelningen skulle göras ändå och vi måste alla göra vad vi kan. Jag vill försöka hjälpa till att munta upp folk. Människor som jag, som gör det vi gör, det är vår skyldighet att underhålla folk, säger Liam Gallagher till Manchester Evening News.

Konserten arrangeras på O2 Ritz i Manchester på tisdag, den 30 maj, och alla pengar som dras in för konserten går till stödfonden ”M.E.N British Red Cross appeal” som startats för bomboffrens familjer.

Även komikern Russel Brand valde att skänka pengarna till välgörenhet efter ett stand-up gig han gjorde ett dygn efter händelsen, rapporterar OK!.

Startar insamlingar

Andra väljer att använda sitt kändisskap till att dra in bidrag genom insamlingar. Rapparen Eminem vädjar nu till sina 20,8 miljoner följare på Twitter att de ska donera pengar till alla dem som drabbats av måndagens terrorattentat i Manchester.

Även Hollywood-skådisen Tom Hardy har valt att samla in pengar till stödfonden, och hans fans har hittills skänkt över 300 000 kronor, rapporterar Manchester Evening News.

– Terrorism är avskyvärt, dödandet av oskyldiga familjer och barn är oacceptabelt. Och det är hos dem, de oskyldiga offren och vittnena till den här grymheten som min hjärtligaste omsorg och djupaste sympati finns. Snälla hjälp på vilket sätt du kan. Tack, skriver han till insamlingens hemsida.

Publicerad:

LÄS VIDARE