Björn och Lena Ulvaeus skiljer sig

Abba-stjärnan bryter upp efter 41 år

Uppdaterad 2022-07-12 | Publicerad 2022-02-23

Lena och Björn Ulvaeus. Arkivbild.

Abba-stjärnan Björn Ulvaeus, 76, och hans fru Lena Ulvaeus, 73, skiljer sig.

Paret gifte sig 1981 och har två gemensamma barn.

Björn och Lena Ulvaeus äktenskap är över.

”Efter många fina och händelserika år har vi bestämt oss för att skilja oss. Vi förblir nära och goda vänner och kommer att fortsätta att fira våra barnbarns födelsedagar och andra familjehögtider tillsammans”, säger paret i ett gemensamt uttalande via Ulvaeus talesperson.

Björn och Lena Ulvaeus gifte sig 1981 och har döttrarna Emma och Anna ihop. För Dagens Nyheter har Björn tidigare berättat att det sa klick direkt när han och hustrun träffades på en nyårsfest hemma hos Benny Andersson och Anni-Frid Lyngstad 1978.

”Blev blixtkära”

Då hade han separerat från Abba-kollegan Agnetha Fältskog bara några dagar tidigare.

– Vi blev verkligen blixtkära. Så konstigt att man är ungkarl i en vecka och sedan bara trillar dit direkt. Men det måste ju ha varit rätt eftersom vi fortfarande är lyckligt gifta efter så många år, sa han.

Björn och Lena Ulvaeus 1979.

Bor i Djursholm

Björn och Lena Ulvaeus äger en villa på ön Vågaskär i Djursholm i Stockholm där de bott sedan 1990. De har också ett sommarhus på Viggsö i Stockholms skärgård.

Förra året gjorde musikern och de övriga Abba-kollegorna comeback med skivan ”Voyage”. I maj är det premiär för den nya showen med samma namn.

Ulvaeus var gift med Agnetha Fältskog mellan 1971 och 1979.

ANNONS