Ike Turner

Soulsångerskan: Ike Turner våldtog mig

PP Arnold kommer med anklagelsen i ny självbiografi

Av: 

Torbjörn Ek

PP Arnold.
PP Arnold.

NÖJE

PP Arnold anklagar Ike Turner för våldtäkt.

Övergreppet ska ha skett på 60-talet men soulsångerskan vågade inte anmäla för att inte riskera att få sparken.

– Jag fick höra att Tina ville bli av med mig för att Ike var efter mig, säger hon till brittiska Daily Telegraph.

PP Arnold, 75, var en av körsångerskorna i The Ikettes och turnerade tillsammans med Ike och Tina Turner när övergreppet ska ha skett i mitten av 60-talet, skriver People.

Det är i en intervju med brittiska Daily Telegraph, inför att hennes självbiografi släpps denna vecka, som Arnold kommer med anklagelsen och berättar hur Ike Turner ska ha stängt in henne i ett rum och våldtagit henne.

– Vad kan jag säga? Det var fruktansvärt. Jag avskydde Ike på alla nivåer, men jag visste inte hur jag skulle kunna säga det, säger hon till tidningen.

Ike Turner dog 2007, 76 år gammal. Enligt PP Arnold vågade hon inte heller berätta om övergreppet av rädsla för att förlora jobbet.

– Jag fick höra att Tina ville bli av med mig för att Ike var efter mig, säger hon angående Ike Turners dåvarande hustru, superstjärnan Tina Turner, 82.

– Om jag hade sprungit till Tina eller ringt mina föräldrar så skulle det ha betytt att jag skulle behövt åka hem.

Ike Turner.

Mick Jagger fick henne att bryta

Att överge turnélivet och återvända till hemmet hade enligt PP Arnold inneburit att återförenas med en make som misshandlade henne. I självbiografin skriver hon hur hon tvingades gifta sig med maken som 15-åring efter att ha misslyckats med en abort på egen hand med en steriliserad galge.

I intervjun med Daily Telegraph berättar PP Arnold att det till slut var Mick Jagger, 78, som fick henne att lämna The Ikettes. Enligt PP Arnolds memoarer inledde hon då en relation med Rolling Stones frontman, och hans dåvarande flickvän Marianne Faithfull, 75, även om hon inte var helt bekväm i situationen. I boken gör hon till och med en jämförelse med slaveriet på bomullsplantage i USA:

”Mick var i himmelriket, men Marianne var mer intresserad av mig. Jag hade alltid varit bra på att kyssas och det var hon också. Jag försökte hänge mig, men var också lite obekväm... det var slutligen Mick jag var förtjust i, inte henne. Det var lite av en känsla av ett plantage, som att jag var en leksak”, skriver hon i boken.

ANNONS

Muminmuggarna ABC finns nu åter att beställa i duopack! Förbeställ dina muggar redan idag.

Extern länk från Nordic Nest

Gå till butiken

Publisert:

LÄS VIDARE

Johnny Depp och Amber Heard: Det här har hänt

ÄMNEN I ARTIKELN

Ike Turner