Pernilla Wahlgren

Pernilla Wahlgren uppringd av ministern: ”Trodde någon drev med mig”

Kritiserade restriktionerna – fick samtal av Jeanette Gustafsdotter (S)

Av: 

Natalie Demirian

NÖJE

Pernilla Wahlgren är en av många i nöjesbranschen som har uttryckt sin ilska över att det återigen införs hårdare restriktioner.

Då fick hon plötsligt ett telefonsamtal från kulturministern Jeanette Gustafsdotter.

– Jag blir otroligt förvånad men framför allt imponerad över att kulturministern tar sig den tiden, säger artisten och realitystjärnan.

Under måndagen presenterade regeringen återigen nya åtgärder för att minska smittspridningen av covid-19.

Bland annat införs snart än en gång ett deltagartak på max 500 personer för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar.

Något som kraftigt påverkar nöjesbranschen.

En av alla som har upprörts över beskedet är artisten, skådespelaren och realitystjärnan Pernilla Wahlgren, 54.

På Instagram har hon under dagen uttryckt sin besvikelse. Men plötsligt under måndagskvällen publicerade hon en Instagram story där hon skrev att hon hade blivit uppringd av kulturministern Jeanette Gustafsdotter (S), 56.

Wahlgren: ”Skeptisk först”

När Aftonbladet når Pernilla Wahlgren, som sitter hemma i coronakarantän tillsammans med sonen Benjamin Ingrosso, 24, förklarar hon hur det hela gick till.

– Jag är hårt drabbad vad gäller min show, som bara ställs in och skjuts fram och vi vet ingenting. Då blir man lite irriterad när man sitter här och har smittan själv och inser att vi som har tagit vaccinet blir ju uppenbarligen inte så sjuka, de som hamnar på iva har ju för det mesta inte tagit vaccin som jag har förstått det. Då blir man frustrerad och undrar varför vi stänger ner samhället och varför vi inte får spela för full publik när det verkar som att vi har fått bukt på själva coronan på så sätt att det inte är livshotande längre, utan mer har gått över till att bli som en förkylning eller en influensa.

Pernilla Wahlgren.
Kulturminister Jeanette Gustafsdotter (S).

Hon säger att hon då delade en väns inlägg som handlade om att läget är akut för privatteatrar och produktionsbolag och som frågade sig ”var är kulturministern?”.

– Då ringde hon! Jag trodde faktiskt att det var någon som drev med mig eftersom det händer ganska ofta när jag får okända samtal, så jag lät ganska skeptisk först. Jag frågade då hur jag ska kunna veta att hon är hon, och då fick jag prata med hennes pressekreterare, och då förstod jag efter ett tag att det är på riktigt.

Vad hade hon att säga?

– Hon sa att hon vill visa att hon tar det här på största allvar och att hon precis har börjat på sitt jobb, men att hon kommer att göra allt hon kan för att alla privatteatrar och produktionsbolag ska få bidrag. För det är det som det handlar om nu, för de privata bolagen går på knäna och får de inte bidrag kommer de att gå i konkurs. Då försvinner en stor del av underhållningsbranschen i Sverige, vilket vore otroligt tråkigt. Jag pratar verkligen inte bara för mig själv och är absolut inte värst drabbad, utan jag försöker att prata om och lyfta det här för alla i vår bransch.

”Otroligt fint”

Hur går tankarna kring att hon ringde dig?

– Jag tycker att det var otroligt fint, jag blir otroligt förvånad men framför allt imponerad över att kulturministern tar sig den tiden. Det enda vi kan hoppas på är att vi har en kulturminister som är på vår sida och som förstår allvaret och förstår att de här bidragen som har kommit in hittills inte har räckt.

Pernilla Wahlgren säger också att hon inte tror att folk förstår att en gräns på 500 personer inte innebär att de faktiskt kan ta in och få plats med 500 människor på teatrarna, utan snarare betydligt färre, eftersom det måste vara stora avstånd mellan sällskapen.

– Vi måste ta bort så många tomma stolar och det är de tomma stolarna vi måste få kulturbidrag för, för det går ju inte annars.

Bekräftar samtalet

Jeanette Gustafsdotters pressekreterare Tora Heckscher bekräftar att kulturministern har ringt Pernilla Wahlgren under kvällen.

– Hon har ringt flera samtal i dag och är ute och träffar folk så gott det går trots att det är pandemi, för att få perspektiv på olika sätt på den här krisen. Pernilla hade skrivit på Instagram efter dagens pressträff om restriktioner och samtalet var ett svar på det, kulturministern hade inte planerat att ringa henne innan dess. Hon tycker att det blev ett bra samtal där hon fick höra hennes upplevelser, säger Tora Heckscher.

ANNONS

Packa badväskan med Cellbes! Baddräkter och bikinis med hög midja, shapingeffekt i fina färger till ett bra pris!

Extern länk från Cellbes SE

Shoppa här!

Pernilla Wahlgrens inlägg om samtalet med kulturministern.
Publisert:

LÄS VIDARE

Farmen 2022 – så gick det sen

ÄMNEN I ARTIKELN

Pernilla Wahlgren

Jeanette Gustafsdotter

Covid-19

Coronaviruset